StoryEditorOCM
TenisUVJERLJIVA POBJEDA

Ana Konjuh zadnji zadatak u kvalifikacijama WTA 250 turnira u Meksiku riješila za 63 minute!

Piše Tonči Vlašić
19. veljače 2023. - 18:45

Ana Konjuh je prošla kvalifikacije WTA turnira iz Serije 250, koji se igra u Meridi, u Meksiku. Dvije pobjede u 24 sata, i eto je u glavnom turniru.

Prvo je izbacila sedmu nositeljicu, 23-godišnju Španjolku Marinu Bassois, 125. sa svjetske rang liste, i to sa 7:5 i 7:5, a sad  25-godišnja Aliona Bolsova Zadoinov, Moldavku, koja živi u Španjolskoj i nastupa za španjolsku reprezentaciju, a koja je na startu prepustila samo tri gema drugoj nositeljici kvalifikacija, 28-godišnjoj Slovakinji Anni Karolini Schmiedlovoj, 91. sa svjetske rang liste.

Ana je zadatak zvan Zadoinov u finalnom kolu kvalifikacija riješila za 63 minute igre. Prvi set dobila sa 6:2, a drugi sa 6:3. U prvom setu je dva puta oduzela servis suparnici, a u drugom jednom. Najvažnije, niti jednom u meču nije izgubila svoj servis. Osvojila je 93 posto poena na prvi servis, znala je nanizati devet poena, stoji kako je uzela sedam gemova za redom (nakon 2:2 uzela je prvi set sa 6:2 i povela u drugom s 3:0). Iskoristila je tri od četiri break lopte... nabrojeno je tek jedan dio statistike koji potvrđuju kak je i koliko je Ana bila bolja od 149. tenisačice svijeta.

Čeka se završetak svih mečeva kvalifikacija nakon čega će biti poznato protiv koga će Ana igrati na startu glavnog turnira u kojem je prva nositeljica, 31-godišnja Poljakinja, Magda Linette, polufinalistica ovogodišnjeg Australian Opena, prvog Grand Slam turnira sezone.

20. travanj 2024 03:27