StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U PARIZU |

ANA KONJUH UOČI KVALIFIKACIJA ROLAND GARROSA ‘Vidjela sam kako mogu ponovno igrati na visokoj razini. To je sjajno kad se zna što sam sve prošla!‘

Piše Tonči Vlašić
24. svibnja 2021. - 10:31

Ana Konjuh je od jučer u Parizu gdje danas počinju kvalifikacije za drugi Grand Slam turnir sezone, Roland Garros. Dubrovkinja će sutra u akciju. Čeka je ogled protiv 28-godišnje Amerikanke Robin Anderson, 213. sa svjetske rang liste. Tri prepreke treba preskočiti za mjesto u glavnom turniru. Preskoči li prvu po svemu sudeći će druga biti 28-godišnja Mađarica Timea Babos, trenutno 107., a nekoć 25. tenisačica svijeta, koja je u parovima bila svjetski broj jedan. Uzela je zadnja dva naslova na Roland Garrosu, zatim dva puta Australian Open, igrala finala sva četiri Grand Slama...

Službena stranica pariškog turnira u najavi kvalifikacija izdvojila je pet igračica među kojima i 23-godišnju Dubrovkinju, koja se našla u društvu s 19-godišnjom Kolumbijkom Mariom Camilom Osorio Serrano, ruskom veterankom Verom Zvonarevom, prvom nositeljicom kvalifikacija, zatim Mayar Sherif, prvom Egipćankom koja je sudjelovala u glavnom ždrijebu jednog Grand Slam turnira, te Claire Liu iz SAD-a.

Osorio Serrano je osvojila ove godine WTA turnir u Bogoti, te dogurala do dva polufinala, Charleston i Beograd. Na zadnjem, koji je igran prošli tjedan, poražena je upravo od Konjuh. I Kolumbijka, i Konjuh su bile svjetski juniorski broj jedan, i obje su u juniorskoj konkurenciji osvajale US Open (Ana i Australian Open).

Za Konjuh se ističe kako zemlja nije njezina omiljena podloga, ali kako njezin nastup, iz kvalifikacija do finala Beograda, sugerira kako bi trebala biti isto tako dobra u Parizu. Podsjetili su kako je gotovo tri godine imala problema s laktom, te kako je imala četiri zahvata na njemu. Dodaju kako se Ana morala predati beogradsko finale u subotu zbog problema s desnim kukom, ali kako se dubrovačka tenisačica, 2017. godine 20. tenisačica svijeta, nada da će biti spremna za kvalifikacije u kojima želi izboriti prvi nastup u glavnom turniru jednog Grand Slama od 2018. godine. 

- Vidjela sam kako mogu ponovno igrati na visokoj razini. To je sjajno kad se zna što sam sve prošla – istaknula je Ana. 

20. travanj 2024 10:06