StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U FRANCUSKOJ

Ana Konjuh prošla kvalifikacije Lyona, te čeka ždrijeb, protiv koga će igrati na startu WTA turnira iz Serije 250

Piše Tonči Vlašić
29. siječnja 2023. - 15:53

Opet je njezin meč otišao u tri seta, ali ovaj put nije odlučivao na kraju, kao dan prije, tie break, već je Ana Konjuh ponovila ove nedjelje u njemu igru iz prvog seta, koji je također dobila uvjerljivo. Simona Waltert iz Švicarske je uspjela izjednačiti na 1:1 u setovima, i to je sve od nje. Potvrđuje to i statistika, te trenutno 128. tenisačica svijeta nije imala izgleda. Ana je prvi set dobila sa 6:3, drugi izgubila tim rezultatom, a u trećem bila još uvjerljivija – 6:2.

Ana je u Lyon, WTA turnir iz Serije 250, stigla kao 142. sa WTA rang liste. Dokle će doći nakon nastupa u Lyonu? Kvalifikacije je prošla. Sad je među 32 najbolja. Svaka pobjeda donosi napredak. Uoči početka nove sezone je podsjetila kako joj je prvi zadatak vratiti se u TOP 100, s time bi imala osigurala mjesta na Grand Slam turnirima. Potom, kao i svima, biti što bolji i bolji.

U Lyonu se čeka završetak kvalifikacija. Potom će Ana doznati protiv koga će igrati u 1. kolu. Prva nositeljica turnira je domaće tenisačica, Francuskinja Caroline Garcia, danas peta tenisačica svijeta. Na suprotnoj strani ždrijeba glavnog turnira je Kineskinja Shuai Zhang, 23. sa svjetske rang liste. Međutim, obje već znaju suparnice na startu glavnog turnira, s njima ne može Ana igrati ni ukoliko izbori 2. kolo.

24. travanj 2024 14:53