StoryEditorOCM
TenisTENIS

ANA KONJUH Kad će igrati idući meč?

Piše i snimio: Tonči Vlašić
16. veljače 2018. - 22:47

Tri mjeseca smo prošle godine čekali na njezin povratak na teren. U rujnu 2017. je imala novu operaciju lakta. Sredinom prosinca je na pitanje: ‘Kako si?’ odgovorila: 'Sad je sve ok. Dobro je. Sve je iza mene. U punom sam treningu'.

Otputovala je u Australiju. Meč protiv Kiki Bertens u Brisbaneu bio je prvi meč Ane Konjuh nakon četiri mjeseca i prvi pod vodstvom novog trenera Antonia Veića. U tom meču protiv Bertens, odigranom na Staru godinu, sve je bilo odlično. Ana sigurna. Uvjerljiva. Slavila je s 2:0 u setovima. Tri dana poslije poražena je od 23-godišnje Ukrajinke Eline Svitoline, šeste tenisačice svijeta. Ukrajinka je otišla u Brisbaneu do kraja te skočila na četvrto mjesto svjetske rang liste.

Međutim, nije poraz od Svitoline pokvario raspoloženje, već ponovno problem s rukom.

'Opet mi se javio bol u laktu. Da, zabrinuli smo se. Idem vidjeti s doktorima o čemu se radi. Nadam se kako je u pitanju samo reakcija jer nisam dugo igrala. Vidjet ćemo' – rekla je nakon poraza od sjajne Ukrajinke.

Potom je otišla u Melbourne. Nadala se kako će sve biti za koji dan bolje, kako će spremna dočekati nastup na Australian Openu. Međutim, bol nije prestala. Otkazala je nastup na prvom Grand Slam turniru sezone. Isto tako i nastup za reprezentaciju u FED Cupu.

'Sigurno neću igrati nekoliko tjedana'
– poručila je tada.

Mjesec dana nakon otkaza nastupa na prvom Grand Slam turniru još ne zna kada će imati idući meč. Ana nije izvan terena. Trenira, ali smanjenim intenzitetom. Potom svako malo ide na liječnički pregled da se vidi u kakvom je stanju lakat te se nada kako će sve vrlo brzo biti u najboljem redu.

FOTO Ana Konjuh protiv Venus Williams u Wimbledonu 2017. godine

25. travanj 2024 22:35