StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U MADRIDU

Ana Konjuh nakon dva sata igre protiv druge nositeljice: ‘Bila sam blizu, ali opet ključni poeni nisu ....’

Piše Tonči Vlašić
24. travnja 2023. - 21:16

Ana Konjuh nije uspjela iznenaditi u kvalifikacijama velikog turnira u Madridu Juliu Grabher. 26-godišnja Austrijanka, druga nositeljica, bila je nakon gotovo dva sata igre bolja sa 6:4 i 7:6 (5).

- Nije bio banjo. Dosta sam napravila grešaka. S druge strane malo mi je suparnica pružila prilika za nešto napraviti – javila se Ana iz Madrida nakon meča.

U prvom gemu meča Ana je imala prednost nakon što je spasila tri break lopte, zatim se izvukla još jednom, četvrti put, ali ne i peti. Grabher je dobila prvih pet gemova u meču, a zatim Ana iduća četiri. U osmom gemu spasila je 25-godišnja Dubrovkinja set loptu. U desetom gemu druga nositeljica je izborila tri (nove) set lopte. Iskoristila je treću.

U drugom setu je Ana propustila break priliku povesti 2:0, ali je nakon toga nanizala četiri gema te servirala za 1:1 u setovima u sedmom gemu. Nije uspjela, kao ni u devetom gemu kad je drugi put imala servis za set. U desetom gemu je imala dvije set lopte na servis suparnice. Grabher se izvukla. Ana je vodila sa 6:5, Austrijanka je odvela set u tie break, koji je dobila sa 7:4.

- Bila sam blizu, ali opet ključni poeni nisu otišli na moju stranu. Ništa, idemo dalje. Nadam se kako će biti bolje – poželjela je Ana.

Idući nastup će imati u kvalifikacijama 125 tisuća vrijednog WTA turnira u Francuskoj (Saint Malo), koji počinje idući tjedan. 

19. travanj 2024 08:30