StoryEditorOCM
TenisTENIS

ANA KONJUH 'Pogodila je ono što je trebala, iskoristila break prilike za razliku od mene'

19. veljače 2019. - 22:30
Bilo je neizvjesno, bilo je prilika, ali, nažalost, nisam ih iskoristila – rekla je Ana Konjuh nakon poraza na startu WTA turnira u Budimpešti od treće nositeljice Pauline Parmentier. Iskusna, 33-godišnja Francuskinja, 55. sa svjetske rang liste, bila je bolja sa 7:5 i 6:3. Meč je trajao sat i 16 minuta.

- Pogodila je Parmentier ono što je trebala, iskoristila break prilike za razliku od mene – dodala je Ana.

Parmentier je iskoristila tri od četiri break prilike za oduzimanje servisa. Prvu je imala u trećem gemu, ali je Ana s tri poena u nizu obranila napad. Prvu je iskoristila u jedanaestom gemu prvog seta nakon čega je servirala za prvi set. Ana je tada imala tri prilike za vratiti izgubljeno, te izboritu tie break, ali nije uspjela. Francuskinja je iskoristila drugu set loptu. U drugom setu je treća nositeljica prvo iskoristila break loptu u petom gemu. Ana je u idućem gemu imala dvije break lopte, ali nije uspjela. U devetom gemu je Parmentier izborila novu break loptu, ujedno meč loptu, iskoristila je, te otišla u 2. kolo 250.000 vrijednog WTA turnira.

- Servis mi je bio loš, pogotovo u drugom setu. Statistika to potvrđuje. Ostalo je bilo više nego dobro - rekla je 21-godišnja Dubrovkinja, koja je u Budimpešti nastupila u glavnom turniru s pozivnicom organizatora. Što dalje? 

- Nastavljamo trenirati. Još ne znam koji će turnir biti idući - rekla je Ana, kojoj je nastup na trećem izdanju Hungarian Ladies Opena bio drugi turnir nakon povratka na teren s kojeg je izbivala šest mjeseci zbog ozljede. 
25. travanj 2024 11:52