StoryEditorOCM
TenisTENIS

ANA IZGUBILA SAMO GEM 'Stvarno sam odigrala dobro!'

Piše PSD.
20. veljače 2017. - 16:52

Samo jedan gem, i to u drugom setu na svoj servis, prepustila je Ana Konjuh devet godina starijoj Kineskinji Shuai Zhang na startu WTA turnira u Dubaiju. Ana je protiv 29. tenisačice svijeta do pobjede sa 6:0 i 6:1 stigla za 50 minuta nakon čega je čeka u šesnaestini finala dvanaesta nositeljica turnira, 33-godišnja Australka Samantha Stosur, 18. sa svjetske rang liste.

- Stvarno sam dobro igrala. Zhang nije danas bila na svom nivou da mi pruži neki otpor. Rezultatski je ispao lagan meč – istaknula je Ana nakon pobjede s kojom je stigla do najboljeg plasmana u karijeri. U ovom trenutku je 35. tenisačica svijeta s 1416 bodova.  

19-godišnja Dubrovkinja je naglasila u izjavi nakon završetka meča sa Zhang kako je najvažnije da bude zdrava podsjetivši kako je dugo vremena imala problema s ozljedama. Stosur?

- Stosur je dobra igračica. Bit će teško. Trebat će se dobro pripremiti – naglasit će Ana nakon svoje šeste pobjede u devetom meču na Touru u 2017. godini. Ako se tome dodaju četiri meča u FED Cupu, Dubrovkinja je ove godine dobila devet od trinaest mečeva. U posljednja dva nastupa dobila je desetu tenisačicu svijeta, Britanku Johannu Kontu u FED Cupu te sad Zhang, najbolje plasiranu Kineskinju, 29. tenisačicu svijeta.

20. travanj 2024 00:05