StoryEditorOCM
TenisUSPJELA JE, OPET |

ANA U WIMBLEDONU Ostvarila i treću pobjedu u kvalifikacijama te će igrati treći Grand Slam turnir sezone: ‘Sretni smo. Taktika i servis su bili dobri‘

Piše Tonči Vlašić
25. lipnja 2021. - 14:40

Ana je opet uspjela. Kao i u Roland Garrosu prošli mjesec, tako sad u Wimbledionu, prošla je kvalifikacije, te izborila glavni turnir. Opet je preskočila tri prepreke, a treća je sad bila najteža - iskusna Tsvetlana Pironkova, 33-godišnja Bugarka, 103. tenisačica svijeta, koja je bila osma nositeljica kvalifikacija, a koja je prošle godine iz kvalifikacija stigla do četvrtfinala US Opena

Konjuh - Pironkova na travi, gdje je Bugarka 2010. igrala polufinale - 6:2, 4:6 i 6:2 za sat i 44 minute igre. 

- Sretni smo. Nije bilo lagano. Pironkova na travi. Sve skupa nije bilo lagan ždrijeb. Što se tiče meča, taktika je bila dobra. Zatim, dobro sam servirala. Njezin bechand je bolji, te sam je uspjela natjerati da igra forehand. Uspjela sam. Ponavljam, sretni smo - istaknula je Ana.

- Kvalifikacije se ne igraju u Wimbledonu, već na terenima u Roehamptonu. Zbog toga se veselim što ću opet zaigrati na terenima All England Cluba. Nadam se kako ću imati više sreće nego u Parizu - poželjela je Konjuh. 

U Parizu je izvukla na startu 'najgoru' moguću: Bjeloruskinju Arynu Sabalenku, tad četvrtu tenisačicu svijeta, a treću nositeljicu, koja je bila najbolje rangirana igračica koja je čekala kvalifikanticu. Na kraju je Bjeloruskinja bila bolja sa 6:4 i 6:3. 

Konjuh je i svoj prvi nastup u Roehamptonu zaključila s tri pobjede. Bilo je to prije sedam godina, 2014. godine. Meč protiv Marine Eraković, koji je dobila, bio je njezin prvi seniorski meč u Wimbledonu gdje je nastupila ukupno pet puta. Zadnji put 2018. godine.

- Povratak nakon tri godine. Zbog toga se veselim što ću opet igrati u Wimbledonu - istaknula je Ana.

19. travanj 2024 15:00