StoryEditorOCM
RukometMETKOVIĆ MEHANIKA

Vratio se metkovski velikan u najveći rang, a vodit će ga u njemu Mario Bjeliš: ‘Po svemu, tradiciji, kvaliteti, rukometnom značaju i atmosferi, mjesto nam je...‘

Piše Tonči Vlašić
22. lipnja 2022. - 11:29

Mario Bjeliš sjeda na klupu Metković Mehanike. Vratio se metkovski klub u najveći rang nakon 13 godina, slavilo se danima uspjeh rukometaša, sad treba zavrnuti rukave te raditi jer ga čeka iduće sezone 'pakao' PAKET 24 Premijer lige, a sad se u matični klub nakon šest godina vratio jedan od najboljih metkovskih rukometaša, bivši reprezentativac, koji je uspješan i kao trener.

Sjećamo ga se kako je vodio rukometaše Splita prije pet godina, 'tukao' se s RKHM Dubrovnik za drugoligaške bodove, potom je vodio Izviđač iz Ljubuškog te ga doveo do naslova prvaka Bosne i Hercegovine, a bio je uspješan u sezoni 2020./21. i s ALPA HC Hard kojeg je odveo do naslova prvaka Austrije.

Bjeliš je prije deset godina zaključio igračku karijeru, istina, u 41. godini je obukao i dres Splita dok je bio trener. Primorali su ga na to problemi u sastavu. Ali, kratko je to trajalo.

S hrvatskom reprezentacijom je osvojio zlato na Mediteranskim igrama 1997. godine u Bariju, sa svojom Metković Mehanikom povijesni uspjeh - europski trofej, EHF kup kad je u finalu savladan njemački Flensburg.

- Metkoviću je tu mjesto po svemu, tradiciji, kvaliteti, rukometnom značaju i atmosferi, čeka nas dosta posla prije starta natjecanja. Moramo se dobro posložiti u svakom pogledu za viši rang, spremno dočekati zahtjevniji ritam nadmetanja. Osnovni cilj je, bez velikih stresova, zadržati stečeni status i postati stabilan premijerligaš. Možemo mi to – prenosimo riječi Bjeliša nakon povratka kući. 

20. travanj 2024 03:27