StoryEditorOCM
RukometPAKET24 PREMIJER LIGA |

VRAĆAJU SE NAKON PUNIH DESET GODINA PPD ZAGREB I NEXE Otvaranje sezone u Bjelovaru, 1. kolo Premijerligaša se zaključuje u Gospinom polju

Piše HRS
9. rujna 2021. - 13:40

Nakon sjajnog ljeta u kojem su se hrvatski kadeti okitili srebrom na Europskom prvenstvu koje je iznimno uspješno organizirano u Varaždinu i Koprivnici, ovog vikenda, rukometne dvorane širom Hrvatske ponovno će oživjeti. Pred nama je nova sezona Paket24 Premijer lige. Nakon punih deset godina, u natjecanje se od prvog kola vraćaju PPD Zagreb i Nexe, a tu su i novi članovi Karlovac, Trogir, Moslavina i Rudar. Jasno je svima da to cijeloj priči daje posebanu težinu i draž. Tijekom ljeta, gotovo svi klubovi doživjeli su brojne igračke, a neki i trenerske promjene, i bit će zanimljivo vidjeti kako će se nove snage uklopiti – najavio je Hrvatski rukometni savez početak nove sezone u najvećem rangu hrvatskog klupskog rukometa, a u kojem između ostalog nastupa i RKHM Dubrovnik, kojeg će s klupe voditi legendari hrvatski vratar Vlado Šola, koji je s reprezuentacijom Hrvatske bio svjetski prvak i olimpijski pobjednik, a koji je nakon sjajne igrače karijere, bio je izabran i za najboljeg svjetskog vratara, počeo trenersku karijeru.

HRS u najavi podsjeća kako je Paket24 Premijer liga od ove sezone ima novi format natjecanja. Šesnaest klubova podijeljeno je u dvije skupine čiji su službeni nazivi: Paket24 Premijer liga - Liga 'A' i Paket24 Premijer liga – Liga 'B'. Nakon 14. kola u tim ligama, odnosno nakon što svatko sa svakim odigra doma i u gostima, tri najbolja kluba lige A i lige B, prolaze u Ligu za prvaka. I u nastavku natjecanja igraju svatko sa svakim. Pri tome startaju od nule. Nakon 10. kola nećemo odmah dobiti novog prvaka, nego će dva najbolja kluba igrati play-off do šest bodova. U tom doigravanju, priznaju se međusobni bodovi osvojeni u Ligi za prvaka.

Treće i četvrto plasirane ekipa iz Lige za prvaka igraju po istom sustavu za mjesto u EHF Europskoj ligi. Važno je reći da 4. mjesto ne jamči nastup u tom europskom natjecanju, već to zavisi od rezultata u hrvatskom rukometnom Kupu. Klubovi koji su bili peti i šesti u tom dijelu natjecanja, ne igraju za poredak, već se računa poredak iz Lige za prvaka.

Preostalih 10 klubova, koji su plasirani od 4. do 8. mjesta u prvom dijelu, nastavljaju natjecanje u Ligi za ostanak. Ti klubovi prenose bodove iz međusobnih susreta, kao i gol-razliku. U Ligi za ostanak međusobno igraju klubovi koji nisu bili zajedno u grupi. Tako će i oni odigrati još deset kola. Dvije najslabije ekipe, a to znači one koje osvoje 9. i 10. mjesto Lige za ostanak, napuštaju ligu. Klubovi koji su osvojili 7. i 8. mjesto u Ligi za ostanak, igraju dodatne kvalifikacije za ostanak s drugoplasiranim klubovima Prve hrvatske lige jug i sjever.

PRVO KOLO NOVE SEZONE

Paket 24 Premijer liga – Liga 'A', subota, 11. rujna: Karlovac – Poreč, Dubrava – Gorica, Rudar – PPD Zagreb, Umag – Spačva Vinkovci.

Paket 24 Premijer liga – Liga 'B', petak, 10. rujna: Bjelovar – Nexe, subota, 11. rujna: Zamet – Sesvete, Varaždin 1930. – Trogir, nedjelja, 12. rujna: RKHM Dubrovnik – Moslavina (Gospino polje, 18 sati).

20. travanj 2024 14:35