StoryEditorOCM
RukometOSMIJEH U GOSPINOM POLJU

Vraća se Vlado Šola, ne bi trebao doći sam, Ivica Granić: ‘Unatrag mjesec dana bih vam rekao kako je nemoguća misija naš ostanak, a danas sam....‘

Piše Tonči Vlašić
4. siječnja 2022. - 15:03

Vraća se Vlado Šola, stisnuo je ruku Ivici Graniću, predsjedniku RKHM Dubrovnik te će legendarni vratar, olimpijski pobjednik i svjetski prvak, opet sa zviždaljkom u ruci voditi treninge / utakmice dubrovačkog kluba. Ne bi trebao doći sam, RKHM Dubrovnik bi trebao jači dočekati nastavak prvenstva, te se takav potući za ostanak u PAKET24 Premijer ligi.

- To je uvjet, ojačati momčad, jer ne bi imalo smisla dovoditi trenera, a da nemamo momčad koja može ostvariti cilj – javio se Granić nakon sastanka.  

RKHM Dubrovnik nema lagan zadatak jer nije ništa ulovio u prvom dijelu sezone te drugi dočekuje praznih ruku, kreće od nule, ali velikih je 20 bodova u igri, zadnja dva ispadaju, a treći i četvrti od dna razigravaju s drugoplasiranima iz drugog razreda (dvije su skupine Prve lige, sjeverna i južna).

- Ukoliko realiziramo dolaske, vjerujem kako možemo izbjeći posljednja dva mjesta, te ostanak osigurati u razigravanju. Ne bih o imenima, koji će to igrači doći, ali riječ je o vrataru, pivotu, zatim... Preciznije, sve su to igrači s kojima smo već bili razgovarali, ali kako je situacija unatrag više od mjesec dana bila kakva je bila, nismo mogli ništa dogovoriti. Sad možemo, a možemo jer je suradnja s Gradom Dubrovnikom, tj. Dubrovačkim savezom športova, opet odlična. Dobili smo sve zaostatke, uspjeli smo naći nekoliko sponzora, te smo riješili dugovanja za protekli dio sezone. Zahvaljujući tome sad možemo i razgovarati, te dogovoriti pojačanja. Ono što mogu reći, atmosfera je posljednjih dana dosta, dosta bolja. Idemo dalje raditi. Prvi zadatak je posložiti momčad, ojačat je, te u ovoj pauzi prvenstva, koja je zbog Europskog prvenstva, pripremiti se za nastavak. Dubrovački rukomet čekaju bolji dani. Cilj se zna. Unatrag mjesec dana bih vam rekao kako je nemoguća misija naš ostanak u najvećem rangu. Danas sam veliki, veliki optimist po tom pitanju – istaknuo je Granić.

Nastavak sezone je 12. veljače. Europski Nexe će tad biti gost Gospina polja u posljednjem kolu prvog dijela, utakmica je to koja nema rezultatski značaj jer će sastav iz Našica za razliku od RKHM Dubrovnik u drugom dijelu sezone igrati za prvaka, te rezultat protiv njega dubrovački sastav ne prenosi u drugi dio.

Naravno, u ovom trenutku se čekaju prije svega dogovori s igračima, tko će to pojačati RKHM Dubrovnik, s kojim će to sastavom Vlado Šola krenuti u bitku za ostanak u najvećem rangu.

Pripreme za drugi dio sezone RKHM Dubrovnik počinje u ponedjeljak, 10. siječnja. 

19. travanj 2024 23:47