StoryEditorOCM
RukometPAKET24 PREMIJER LIGA |

VLADO ŠOLA, TRENER DUBROVNIKA NAKON PORAZA NA STARTU OD MOSLAVINE ‘Malo nas je na treninzima. Dečki rade po plažama. Treba promijeniti neke stvari‘

Piše Tonči Vlašić
13. rujna 2021. - 08:31

Moslavina je ostavila RKHM Dubrovnik bez bodova kod kuće na startu nove sezone u najvećem rangu, PAKET24 Premijer ligi. Trener Moslavine Hrvoje Cikoja imao je veći izbor kvalitetnijih igrača od Vlada Šole, novog trenera RKHM Dubrovnik. Povratnik među najbolje, Moslavina je prošle sezone bila drugoligaš, zadnjih 20 minuta utakmice u Gospinom polju otvorio je serijom 7:0, pobjegao na velikih 24:16, zadnju trećinu utakmice dobio je s ukupno 15:7, te na kraju ostvario uvjerljiv trijumf - 32:23.

- Prekasno smo krenuli u pripreme. Nismo doveli pojačanja. Kad je tako, teško je sa sastavom kojeg imamo igrati Premijer ligu. Momci su se borili, i tu nemam zamjerku. Borili su se od prve do zadnje minute, međutim, objektivno Moslavina je kompletnija momčad od nas, bolja, te je rezultat takav kakav je. Držali smo se dok su dečki imali svježinu, ali nakon toga kad smo ušli u prve rotacije, kad je došlo do umora, dogodio se pad koncentracije - rekao je Šola.

Obrana nije bila dobra. RKHM Dubrovnik nije imao rješenje za desno krilo Moslavine Karla Kliga, koji je postigao 11 pogodaka.

- Imali smo malo vremena za raditi na obrani. Zatim, malo nas je na treninzima. Dečki rade po plažama. Treba promijeniti neke stvari. Gurat više prema profesionalizmu. Meni je žao, ali mi moramo ići na viši nivo, jer ovako ćemo teško naprijed. Želim usaditi mojim momcima da se ne predaju, da igraju do kraja. Moslavina je imala veći izbor igrača, čvršća je od nas, starija, ali se nismo predavali. Ako uspijemo dovesti nekoga, onda će taj njihov karakter doći do izražaja.

Legendarni vratar, svjetski broj jedan, imao je još toga za reći.

- Prekratko smo zajedno. Planirao sam uvježbavati 7 na 6, ali kako kad nemaš dovoljan broj igrača za to uvježbavati. Kad se kompletiramo to ne izgleda loše, ali jedno je na treningu igrati protiv svojih kadeta, a sasvim nešto drugo kad dođeš 'željezo' na 'željezo', tad se vidi da je ovo 'željezo' s druge strane čvršće od našeg 'željeza'. Strahovito puno moramo raditi. Sve pohvale za one koji dođu na trening. Moramo nastaviti tako raditi, ali moramo raditi i na dovođenju pojačanja – zaključio je Šola.

image
RKHM Dubrovnik uoči utakmice s Moslavinom u 1. kolu skupine 'B' PAKET24 Premijer lige
Tonči Vlašić
SEMAFOR

Ostali rezultati 1. kola skupine 'B' PAKET24 Premijer lige: Bjelovar – Nexe 21:30, Zamet – Sesvete 30:32, Varaždin 1930. – Trogir 26:23.

Raspored 2. kola, subota, 18. rujna: Varaždin 1930. – RKHM Dubrovnik, Trogir – Sesvete, Moslavina – Bjelovar, Nexe – Zamet.

19. travanj 2024 17:10