StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA |

USPJEŠNI TRENER NAPUSTIO DUBROVNIK ‘Ne zamjeram nikome, ali ne vidim da će sutra biti bolje, i kad je tako, prelomio sam, te odlazim!‘

Piše Tonči Vlašić
7. listopada 2020. - 20:00
Delegat utakmice Vojo Musulin iz Kaštel Gomilice i trener RKHM Dubrovnik Zdravko Medić foto: Tonči Vlašić
Dva poraza na startu nove sezone, plus loša atmosfera, koja je za rezultat imala nakon prve utakmice, teškog poraza od Poreča u Gospinom polju (prestanak treniranja dvojice domaćih igrača. Nikše Bušlje i Lea Brnina), činjenicu da se na put u Umag, utakmicu 2. kola, išlo sa samo deset igrača (kumovale su tome i ozljede, kapetan Maro Dabelić je još na listi ozlijeđenih), rezultirala je na kraju ipak odlaskom Zdravka Medića s mjesta trenera prve momčadi Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.

Medić je na klupu dubrovačkog kluba, člana najvećeg ranga, PAKET 24 Premijer lige, stigao prošle sezone. Vodio je RKHM Dubrovnik u posljednjem kolu prvog dijela sezone, ostvario pobjedu protiv Poreča, koja je podigla samopouzdanje pred početak drugog dijela, Lige za ostanak. Klub se tad bio pojačao za taj drugi dio, koji se zbog korone nije ni igrao. Hrvatski rukometni savez je na kraju donio odluku kako poništava sezonu, te je ojačani dubrovački sastav, koji je očekivao kako će kroz Ligu za ostanak izboriti ostanak, ostvario taj svoj prvenstveni cilj u svom premijernom nastupu u najvećem rangu bez igre.

Novu sezonu je RKHM Dubrovnik dočekao u izmjenjenom sastavu. Iskusne igrače, koje je doveo za Ligu za ostanak, zamijenili su u prijelaznom roku mlađi. Potom smo doznali i za lošu financijsku situaciju u klubu, te najave predsjednika Ivice Granića i Iva Dragića o odustajanju od nastupa u najvećem rangu. Neki igrači nisu u tom trenutku trenirali. Na kraju se najgore nije dogodilo, a gotovo kompletan sastav je počeo sezonu. Ipak, nakon prvog poraza od Poreča opet je sve loše došlo u prvi plan. Prvo odlazak dvojice domaćih igrača, sad odlazak trenera...

- Ne zamjeram nikome, ali ne vidim da će sutra biti bolje, i kad je tako, prelomio sam, te odlazim - rekao je Medić, uspješni rukometni trener iz Metkovića, priznato trenersko ime.

Kao i uvijek, tako i ovaj put, opet je na upražnjeno mjesto trenera prve momčadi uskočio Ante Lagator, 'vojnik' dubrovačkog kluba. Tako je bilo i prošle sezone kad je otišao Silvio Ivandija, a prije dolaska Vedrana Ćurka, kojeg je naslijedio Medić.

RKHM Dubrovnik protiv Gorice igra se u subotu, 10. listopada, u Gospinom polju s početkom u 19 sati.
20. travanj 2024 07:13