StoryEditorOCM
RukometPOLUFINALE KUPA HRVATSKE REGIJA JUG

Premijerligaš Trogir se provukao na sedmerce u finale, a nakon toga i on stao, te skupa s gledateljima pljeskao domaćinu!

Piše Tonči Vlašić
14. prosinca 2021. - 20:55
Ardiaei – Trogir 30:31 nakon sedmeraca (25:25)

ARDIAEI: Leo Brnin (2), Anes Avdić, Teo Putica (5), Rudolf Čužić (7), Maro Dabelić (4), Toni Barišić, Marino Knez (3), Petar Kevo, Aldin Hajdarović, Maro Peručić (1), Hrvoje Lončarica (3), Hrvoje Marušić, Gordan Vukšić, Matija Gabrieri.

TROGIR: Luka Baković, Tomislav Barić (2), Marin Babić (6), Tomislav Radnić (5), Marin Ljubica (2), Luka Piteša, Ivan Vranješ, Goti Maričić (1), Vinko Matijaš, Luka Smoljo (3), Tomislav Bradarić – Šijujo (5), Roko Trivković.

Sedmerci, prva serija: 26:25 Dabelić, 26:26 Luka Piteša, druga serija: 27:26 Rudolf Čužić, 27;27 Tomislav Radnić, treća serija: 27:27 Maro Peručić (obrana Luka Baković), 27:28 Marin Babić, četvrta serija: 28:28 Teo Putica, 28:29 Tomislav Bradarić Šljujo, peta serija: 29:29 Hrvoje Lončarica, 29:29 Tomislav Barić (obrana Toni Barišić), prva dodatna serija: 29:30 Tomislav Radnić, 30:30 Maro Dabelić, druga dodatna serija: 30:31 Marin Babić, 31:31 Rudolf Čužić (promašaj)

Ardiaei je imao šest minuta prije kraja tri pogotka prednosti (23:20), pogodio je devet sekundi prije kraja za 25:24, ali nije uspio. Trogir je izjednačio takoreći sa zvukom sirene, izborio tako sedmerce, koje je bolje izvodio, te otišao u finale Kupa Hrvatske - regija jug. Ali, iako domaćin nije uspio ostvariti još jednu veliku kup pobjedu, čudo se i ovaj put dogodilo na Mljekari, u Čibači. Ardiaei je bio ravnopravan s najbolje plasiranim dalmatinskim sastavom, Trogirom, premijerligašem!

Toni Barišić, vratar domaćih, priča je za sebe. Najbolji igrač polufinala. Čudo što je sve zaustavio. Gotovo dvadeset obrana. Tri sedmerca je 'skinuo' u 60 minuta igre. U napadu je sjajne poteze vukao Rudolf Čužić, ali na kraju je on, u drugoj dodatnoj seriji, promašio sedmerac. Prethodno je Marin Babić bio siguran za Trogir, i tako je zaključena još jedna super zanimljiva utakmice u Župi dubrovačkoj.

image
Ardiaei - Rudolf Čužić, Teo Putica, Anes Avdić i Leo Brnin
Tonči Vlašić

ODLIČNIH 60 MINUTA POLUFINALA KUPA HRVATSKE - REGIJA JUG

Imao je Luka Baković, vratar Trogira, veliku obranu, zaustavio kontru Mara Peručića za 2:2, ali Barišić je bio još 'gori', četiri njegove velike obrane u prvih 8. minuta, te je Trogir imao samo 3:2.

Maro Dabelić nije realizirao prvi sedmerac, ali je odbijanac pospremio u mrežu (3:3). Iako s igračem manje, isključen je Marino Knez, Ardiaei je poveo s 4:3 u 11. minuti (Hrvoje Lončarica). U 13. minuti Čužić je donio novo vodstvo domaćinu, sačuvao ga Barišić novom obranom, potom Teo Putica presjekavši kontru Trogira, a tu drugu priliku otići na plus dva iskoristio je Knez (6:4 u 15. minuti nakon čega je Trogir zatražio minutu odmora).

Barišić je doživio veliki pljesak s tribina kad je obranio sedmerac Babiću nakon čega je Knez opet pogodio, ali odmah zaradio drugo isključenje u napadu u kojem je Trogir pogotkom Tomislava Radnića prekinuo niz domaćina.

Putica je bio strijelac za 8:6 u 19. minuti, Čužić u 20. minuti za 9:7. Trogir je izjednačio na 9:9 u 22. minuti, poveo u 23. minuti pogotkom Barića. Zatim je Ardiaei imao igrača više (Radnić), izjednačio na 10:10 iz sedmerca (Dabelić siguran), Barišić nije dozvolio Trogiru da u 28. minuti ode na plus dva, a što je gost uspio minutu poslije kad je lijepu akciju zaključio Luka Smoljo. Pritom je isključen Dabelić.

Početkom nastavka 13:10 i 14:11 za Trogir, jedna velika obrana Barišića, te dvije neiskorištene prilike, s jednog (Lončarica) i drugog krila (Putica), i kad je Baković zaustavio odličan prodor Čužića, Trogir je preko Babića stigao do 15:12.

image
Polufinale Kupa Hrvatske - Regija jug, Čibača: Ardiaei - Trogir
Tonči Vlašić

Čužić je uspio napad poslije, potom je Knez zaključio kontru te je u 37. minuti Ardiaei došao na samo pogodak zaostatka (14:15), ali ostao zbog trećeg isključenja bez važnog igrača (Knez). Novi pogodak Trogira 'poništio' je Leo Brnin (39. minuta 15:16), isto je uspio Čužić (16:17). Dvije nove obrane Barišića, drugi put je obranio sedmerac (Radnić nije uspio), ali u napadu dvije izgubljene lopte domaćih. Potom još jedna obrana Barišića poslije koje je Trogir iščupao loptu, te izborio sedmerac, koji je opet obranio vratar domaćih (Babić). Barišić je zatim skinuo i odbijanac (Babić). Nažalost, po domaćina, opet je izgubljena lopta u napadu.

U 45. minuti sjajan prodor (16:18) Radnića. Ardiaei je uzvratio iz sedmerca (17:18 tko drugi nego Dabelić). Barišić u 46. minuti – nova obrana. Na drugoj strani novi sedmerac – Dabelić je izjednačio na 18:18. Trogir je u 48. minuti preko Marina Ljubice stigao do novog vodstva (18:19),

U 49. minuti Ardiaei je poveo pogotkom Čužića (20:19), Barišić opet zaslužio pljesak s tribina, Baković je tad upisao veliku obranu (Putica), nije dozvolio domaćinu da ode na plus dva. Izjednačio je Smoljo. Potom je Čužić povukao još jedan sjajan porez (21:20 u 52. minuti), Lončarica potom presjekao napad Trogira, a Maro Peručić s krila pogodio za 22:20. Zatim – opet Barišić, a kad je Hrvoje Lončarica u 54. minuti pogodio za 23:20, 'proključalo' je na Mljekari.

image
Polufinale Kupa Hrvatske - Regija jug, Čibača: Ardiaei - Trogir
Tonči Vlašić

Trogir se u minutu vratio s dva pogotka. Putica je potom provukao loptu u mrežu (24:22). Ardiaei je prvo bio bez Lončarice, potom je isključen i Dabelić. Ali, iz igre je morao i igrač Trogira Goti Marinić. Čužić je tad mogao riješiti pogotkom pitanje pobjednika, ali Baković je obranio, te je 39 sekundi prije kraja izjednačio Trogir preko Barića (24:24). Trener domaćih Antonio Lončarica je 25 sekundi prije kraja pozvao minutu dogovora za zadnji napad, koji je okrunio pogotkom Putica (25:24). Međutim, Trogir je uspio izjednačiti dvije sekunde do kraja (Radnić) te su opet o pobjedniku u Čibači odlučivali sedmerci, koji ovaj put nisu otišli na stranu trećeligaša, kao što je to bilo u četvrtfinalu kad je Ardiaei izbacio drugoplasiranu momčad drugog razreda, Metković Mehaniku.

image
Antonio Lončarica, trener Rukometnog kluba Ardiaei
Tonči Vlašić
U prvenstvu bez izgubljenog boda, u kupu, ne računajući sedmerce, bez poraza

Ardiaei je pobjednik jesenskog dijela Druge hrvatske lige - jug,  trećeg razreda, jedini je dobio sve utakmice, svih jedanaest. U Kupu Hrvatske - regija jug odigrao je četiri utakmice. Prvo je dobio u Opuzenu istoimenog domaćina, također člana južne skupine Druge HL, zatim u Čibači premijerligaša RKHM Dubrovnik, potom sedmerci prvo protiv Metković Mehanike, člana Prve hrvatske lige - jug, drugog razreda, te sad protiv Trogira, premijerligaša.

Ne računajući sedmerce, Ardiaei bez poraza - trinaest pobjeda i dva remija.

25. travanj 2024 15:21