StoryEditorOCM
RukometEURO 2020. |

SRETNO HRVATSKA! Kako do polufinala? Pobjeda ili bod protiv Njemačke, a možda i poraz od jedan razlike - to je korak do ostvarenja sna!

Piše Tonči Vlašić
15. prosinca 2020. - 12:43
Igra se u Koldingu zadnje kolo drugog kruga skupine 2 Europskog prvenstva rukometašica. Redom, Nizozemska - Rumunjska od 16 sati, Hrvatska - Njemačka od 18.15 sati, a Mađarska - Norveška od 20.30 sati.

Tko će uz Norvešku, koja je pobjednik skupine, u polufinale? Tko će biti drugi? Što se Hrvatske tiče, koja je trenutno druga sa 6 bodova, dva manje od Norveške od koje je izgubila kolo prije, sve je jasno. Pobjeda ili bod protiv Njemačke, koja je treća sa 4 boda, koliko ima i Nizozemska, našu reprezentaciju sigurno vodi u polufinale.

Izgubile li naše, a Nizozemska u prvoj utakmici dana dobije Mađarsku, tad će se zatvoriti krug od tri reprezentacije s po šest bodova, a tad će odlučivati međusobna gol -razlika. Naše imaju plus dva, Nizozemska i Njemačka po minus jedan. Ukoliko se  dakle zatvori krug tri reprezentacije, naše mogu u polufinale čak i ako izgube s jednim pogotkom razlike od Njemačke. Izgube li naše rukometašice s dva ili više pogodaka razlike, u polufinale će Njemačka. Nizozemska je bez izgleda za prolaz dalje, a ukoliko ne dobije Rumunjsku, tad naše ne smiju izgubiti od Njemačke.

Nenad Šoštarić, naš izbornik, iskoristio je pravo na izmjenu igračice. Uvrstio je Dejanu Milosavljević, igračicu Podravke Vegete, dok će susret s tribina Scandic Arene pratiti Marijeta Vidak. Na vratima Hrvatske će biti Tea Pijević, u sastavu je osim vratarke iz Stabline pokraj Ploča, još jedna rukometašica iz naše županije, Kristina Prkačin iz Mokošice.

Televizija Planet sport izravno prenosi utakmicu iz Koldinga. Hrvatske rukometašice su sa četiri pobjede u nizu napravile čudo (Mađarska, Nizozemska, Srbija i Rumunjska), te ako budu uspješne i u šestoj utakmici na Europskom prvenstvu, ostvarit će najveći uspjeh. Hrvatske nikad nije igrala u polufinalu, Hrvatska na zadnja dva Europska prvenstva nije osvojila niti jedan bod, Hrvatska nije drugi krug izborila deset godina, a sad je na korak do ostvarenja sna!
25. travanj 2024 16:48