StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA

SPLIT DOBIO DUBROVNIK Nije pomogao ni sjajan napadački učinak Tomislava Radića!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
13. listopada 2017. - 23:55

Bez Mara Dabelića i Nikše Bušlje, koji su igrali protekla dva kola, te Kristijana Janđela, kojeg nema od početka nove sezone, RKHM Dubrovnik je poražen u Splitu od istoimenog domaćina. U maloj dvorani na Gripama Split – RKHM Dubrovnik 31:25 u 3. kolu južne skupine Prve hrvatske lige. Konačnih plus šest za domaćina je najveća razlika na utakmici, a samo pet minuta prije Dubrovnik je imao napad za doći na jedan razlike, međutim, Tomislav Radić, koji je bio sjajan u napadu, nije uspio. Radić je postigao 13 pogodaka iz 22 pokušaja!

RKHM Dubrovnik je tako na drugom gostovanju upisao drugi poraz. Na startu je poražen u Omišu od Hrvatskog dragovoljca. Dva boda, koliko ima na kontu, RKHM Dubrovnik je osvojio pobjedom protiv Pećina kod kuće u 2. kolu.

Sredinom prvog poluvremena sve je izgledalo odlično za RKHM Dubrovnik u Splitu. Vodio je s tri razlike (12:9). Imao pri tom rezultatu priliku otići i na plus četiri. Nije uspio. Radić je prekinuo prvi post u napadu (13:11 za RKHM Dubrovnik), ali nije uspio zaustaviti Split, koji je s 3:0 zaključio prvo poluvrijeme te na odmor otišao s prednošću (14:13).

U nastavku – nastavak niza grešaka Dubrovnika. Plus, nastavak niza domaćina u napadu. Iako je opet Toni Barišić imao nekoliko sjajnih obrana, ni to nije pomoglo. Dmytro Poliak je brzo zaradio dva isključenja. U nastavku nije realizirao sedmerac u 40. minuti kad je Split imao plus tri (20:17, bilo je i plus 4 za domaćina, 20:16). U 45. minuti treći put domaćin ima plus 4 (22:18). U 50. minuti domaćin je otišao prvi put na plus 5 (26:21). U 55. minuti je samo dva razlike za Split (27:25), i spomenuti napad za Dubrovnik...

Osim Radića, koji je postigao 13 pogodaka, mrežu Splita tresli su još: Poliak četiri puta, Kajo Cikatić tri puta, Hrvoje Lončarica i Luka Bevanda po dva puta te jednom Zvonimir Srna. Vratar Barišić je imao 11 obrana.
  
U 4. kolu, u nedjelju, 22. listopada, RKHM Dubrovnik dočekuje Solin (18 sati)
 

25. travanj 2024 06:20