StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA |

ŠOLINI PRVI TESTOVI NA KLUPI RKHM DUBROVNIK, MOSLAVINA STIŽE U NEDJELJU Luka Bevanda, ubojita ljevica, u Bugojnu kalio čelik!

Piše Tonči Vlašić
6. rujna 2021. - 14:14

Stiže za koji dan Moslavina u Gospino polje. Počinje nove sezona u najvećem rangu, Premijer ligi. RKHM Dubrovnik je i dalje unutra, ostao je zahvaljujući proširenju lige. Najveći rang sad broji 16 klubova, četiri kluba više igraju za naslov prvaka ove sezone u odnosu na prethodnu.

RKHM Dubrovnik je prije neki dan doveo Vlada Šolu na klupu, nekoć najboljeg svjetskog vratara, koji je bio s reprezentacijom i svjetski prvak, i olimpijski pobjednik, a koji je nakon igračke počeo trenersku karijeru. Doveo ga je jer ne želi opet doći u situaciju da mora razmišljati o borbi za ostanak.

Zavrnuo je Šola rukave po dolasku na jug. Zna kako ga čeka veliki posao pogotovo jer je igrački kadar kratak, jer se kasno krenulo, a sezona nikad ranije ne počinje. Ne čudi što se razgovara s nekoliko igrača, ako ti razgovori uspiju, bit će mu lakše, ali dok se čekaju novi dolasci, legendarni vratar je s igračima, koje ima na raspolaganju, odradio prve testove za Moslavinu.

RKHM Dubrovnik je tako odigrao dvije utakmice na turniru u Bugojnu gdje je zauzeo drugo mjesto. Dobio je u polufinalu Čelik Junior iz Zenice, trećeplasirani klub Prve lige Federacije, drugi razred. Rezultat 36:26. Pamtit će se 14 pogodaka bez promašaja Luka Bevande. RKHM Dubrovnik ima sjajno desno krilo. Pokazao je to Bevanda prošle sezone u Paket 24 Premijer ligi kad je bio među najboljim strijelcima lige. Pokazao je to i dan poslije. U finalu, u porazu od domaćina, Iskre, člana najvećeg ranga BH rukometa s 28:23, postigao je 8 pogodaka uz napomenu kako nije igrao na desnom krilu, već na desnom vanjskom.

Uglavnom, Šola je vidio što ima, vidio što mu još treba za igrati, kako je najavio, moderan rukomet, brz rukomet, s dosta kretnji bez lopte.

RKHM Dubrovnik – Moslavina igraju u nedjelju, 12. rujna. Čeka se odgovor na pitanje u koliko sati i u kojem sastavu? Možda u međuvremenu Šola bude imao 'kartu' više.

SEZONA 2021./22.

RKHM Dubrovnik igrat će u skupini 'B' u kojoj će biti Nexe, Sesvete, Varaždin 1930., Bjelovar, Zamet, Trogir Moslavina, koja je gost u Gospinom polju u 1. kolu. U 2. kolu RKHM Dubrovnik je gost Varaždina 1930., a zatim dolazi Trogir....

U skupini 'A' su PPD Zagreb, Poreč, Dubrava, Gorica, Spačva, Umag, Rudar i Karlovac.

Nakon natjecanja po skupinama, svaki klub će odigrati po 14 utakmica, po tri najbolja iz svake skupine će u Ligu za prvaka (oni u drugom dijelu kreću od nule), a plasirani od 4. do 8. mjesta obje skupine igraju Ligu za poredak (plasman od 7. do 16. mjesta) s tim što oni prenose rezultate ostvarene protiv klubova s kojima ulaze u Ligu za poredak, brišu im se rezultati protiv klubova koji će igrati Ligu za prvaka. U drugom dijelu igraju samo protiv klubova iz druge skupine. Čeka ih novih 10 utakmica.

Dva najslabija sastava Lige za poredak ispadaju u niži rang, njihova mjesta zauzimaju prvaci obje skupine drugog razreda, a oni koji u ukupnom poretku zauzmu 13. i 14. mjesto igraju dodatne kvalifikacije protiv drugoplasiranih sastava drugog razreda za ostanak u Paket 24 Premijer ligi.

23. travanj 2024 14:38