StoryEditor
RukometEURO 2020. |

SJAJNE HRVATSKE RUKOMETAŠICE I NA DRŽAVNOJ TELEVIZIJI Gledat ćemo Teu Pijević, Kristinu Prkačin i ostale i na HTV-u

Piše Tonči Vlašić
16. prosinca 2020. - 11:40
Slave hrvatske rukometašice pobjedu protiv Nizozemske, jedna do druge, čuče: Kristina Prkačin iz Mokošice i Tea Pijević iz Stabline foto: Jozo Cabraja/kolektiffJozo Cabraja/kolektiff
Hrvatska radiotelevizija otkupila je prava na prijenose završnice Europskog prvenstva rukometašica na kojem su izabranice Nenada Šoštarića osigurale povijesni plasman u polufinale.

- HTV ima prava na tri susreta, i to oba polufinala u petak, 18. prosinca, te u nedjelju, 20. prosinca, onaj ogled u kojem Hrvatska igra, utakmicu za treće mjesto ili finale - objavili su iz HRT-a. Dosadašnji dio Europskog prvenstva u Danskoj mogao se gledati samo na programu platforme PlanetSport.

Hrvatska
u polufinalu igra protiv Francuske, braniteljica naslova, dok se u drugom polufinalu sastaju Norveška i Danska. Hrvatska je na EP-u dobila pet od šest utakmica, sve tri u skupini prvog kruga (Mađarska, Nizozemska i Srbija), te dvije od tri u drugom krugu (Rumunjska i Njemačka, a izgubila od Norveške) te osvajanjem drugogog mjesta u skupini drugog kruga izborila polufinale. Francuska je bila najbolja u drugoj skupini drugog kruga u kojoj je Danska zauzela drugo mjesto. Norveška je bila pobjednik skupine u kojoj je igrala Hrvatska. 

Hrvatska na prethodna dva EP-a nije osvojila niti jedan bod, Hrvatska je uadnji put plasman u drugi krug izborila prije deset godina, Hrvatska je sad prvi put u polufinalu EP-a. Na vratima Hrvatske sjajno brani Tea Pijević iz Stabline pokraj Ploča, u sastavu reprezentacije je i Kristina Prkačin iz Mokošice, koja se protiv Srbije upisala u strijelce...

Hrvatska i Francuska svoje polufinale počinju u petak, 18. prosinca, u 18 sati, a Norveška i Danska igraju od 20.30 sati. U nedjelju, 20. prosinca, utakmica za broncu je od 15.30 sati, a finalna utakmica od 18 sati.
18. travanj 2021 17:14