StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA JUG RUKOMETAŠA, 20. KOLO: RKHM DUBROVNIK - SPLIT 32:22

POVIJESNI USPJEH RUKOMETAŠA Dva kola prije kraja Dubrovnik izborio najveći rang, igrat će u Premijer ligi!

17. travnja 2019. - 22:34
Otvorio je Dubrovnik sjajno utakmicu protiv Splita. Zvonimir Srna je pogodio nakon minute i 43 sekunde za vodstvo 1:0. Kad je na semaforu pisalo kako se igra točno tri minute Josip Jurić Grgić je realizirao sedmerac za 2:0. Zatim u 5. minuti nova dva pogotka domaćina: Srna za 3:0, te 28 sekundi poslije Luka Bevanda za 4:0. Dvije minute poslije Jurić Grgić je pobjegao te pogodio za 5:0, a Srna za 6:0 u 7. minuti... Toni Barišić je na vratima Dubrovnika bio sjajan. Prvi pogodak je primio tek nakon sedam minuta i 39 sekundi igre, i to iz sedmerca (Mislav Mladinić). Barišić je do tog trenutka upisao pet velikih obrana. 

Drugi pogodak, prvi iz igre, Split je postigao tek u 11. minuti. Istina, nekoliko minuta poslije Silvio Ivandija, trener Dubrovnika, zvao je minutu dogovora. NIje bio zadovoljan jer je Split stigao na samo tri pogotka zaostatka (10:7). Ali, pet minuta poslije bilo je 14:7 za domaćina koji je na poluvremenu imao velikih osam pogodaka viška (19:11), a kraj utakmice dočekao s deset pogodaka viška (32:22). U završnici utakmice doživio je ovacije s tribina. Nema tko nije ustao sa svog mjesta te nagradio domaćina pljeskom. Još u 50. minuti, kad je Dubrovnik imao 11 pogodaka viška (28:17), najvjerniji navijači, obućeni u dresove kluba, razvili su na tribinama transparent s natpisom: 'Hvala Vam prvaci!'.

Pljeskalo se u Gospinom polju i prije početka utakmice. Još tijekom predstavljanja nagradili su gledatelji svakog igrača i člana stručnog stožera Dubrovnika za sve što su do tada napravili ove sezone. Pljesak je trajao. Nije se prekidao ni kad je utakmica počela zahvaljujući sjajnom početku. Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik je uspio. Pamtit će se u povijesti kluba 17. travnja 2019. godine. Izborio je najveći rang. Igrat će iduće sezone u Premijer ligi. Prvi put u prvom, najvećem razredu! 

Kod kuće bez greške ove sezone. Savršen. Utakmica protiv Splita bila mu je deseta utakmica ove sezone u Gospinom polju. Dobio je i prethodnih devet. Kako je bio više nego uspješan i na strani (šest pobjeda i jedan remi u deset utakmica), slavi dva kola prije kraja prvenstva svoj najveći uspjeh. Ima nedostižnih pet bodova više od Karlovca, prvog pratitelja.

Dubrovnik je sezonu otvorio s pet pobjeda. Deset kola nije znao za poraz (devet pobjeda i jedan remi). Na vrhu tablice bio je od 1. kola , točnije, od 29. rujna 2018. i pobjede kod kuće protiv Buzeta s 29:23. Prije tri sezone Dubrovnik je u Gospinom polju slavio ulazak u drugi razred. U gotovo istom sastavu, zbog čega je posebno ponosan, sad slavi ulazak u prvi!
RKHM Dubrovnik - Split 32:22 (19:11)
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 500. Suci: Ivica Glavinić i Mile Veraja (obojica iz Metkovića), delegat: Đino Giljević (Ploče). 
RKHM DUBROVNIK: Morović (2 obrane), Knez, Brnin (1), Avdić, Putica (1), Zujić (2), Bušlje (4), Bevanda (1), Dabelić (2), Srna (6), Meštrić (2 obrane), Jurić Grgić (11), Barišić (10 obrana), Radić (2), Lončarica (2). Trener: Silvio Ivandija, službeni predstavnik: Sven Krile, fizioterapeut: Zdenko Jonjić. 
SPLIT: Meštrović (6 obrana), Tolić (4), Tukić (2), Arapović (1), Mitar, Medić, Vojak (3), Lozina (1), Petrić (3), Žeravica (1), Galić (3 obrane), Volarević (1), Mladinić (3), Šušnjara, Bradarić Šljujo, Poparić (3). Trener: Nikola Foretić, službeni predstavnik: Igor Kalebić. 

23. travanj 2024 00:19