StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA RUKOMETAŠA

POVIJESNA PRVA UTAKMICA RUKOMETAŠA DUBROVNIKA U NAJVEĆEM RANGU Semafor nije radio, Bevanda pogodio za 28:27 Dubrovnika, ali delegat, koji je mjerio vrijeme ručno, kaže: Nije gol, vrijeme isteklo!

21. rujna 2019. - 22:00
Rukometaši Dubrovnika su osvojili prvi bod u najvećem rangu, i to u svom debiju u PAKET 24 Premijer ligi. Nakon 60 minuta igre odigrali su 27:27 protiv Umaga u Gospinom polju. Bili su bliži pobjedi...

Toni Barišić, Zvonimir Srna, Nikša Bušlje, Hrvoje Lončarica, Maro Dabelić, Tomislav Radić i Marko Kobelić su počeli prvu povijesnu utakmicu Dubrovnika u najvećem rangu. Prvi je napad imao Umag, ali odmah je utakmica zaustavljena jer semafor nije počeo odbrojavat vrijeme. Kako se kvar nije otklonio, Siniša Rudić, do jučer jedan od najboljih svjetskih rukometnih sudaca, a sad nadzornik HRS-a, vrijeme na utakmici u Gospinom polju mjerio je sa štopericom.

Filip Glavaš je izborio sedmerac za goste, koji je realizirao te je Umag poveo. Prvi je prema vratima Umaga od domaćih pucao Tomislav Radić, ali nije pogodio ni u prvom, a ni u drugom napadu. Igor Vujić je prvi isključen, i to kad se Umag obranio. Gosti su povukli vratara iz igre, a kad je Toni Barišić upisao prvu obranu, Kobetić nije pogodio preko cijelog terena prazan gol gostiju.

Kobetić je potom izborio sedmerac i isključenje Ivana Majića, a Dabelić je ušao u povijest - realizirao je sedmerac te se upisao kao strijelac prvog pogotka Dubrovnika u najvećem rangu. Umag je potom poveo s 2:1 nakon čega Lončarica nije uspio izjednačiti. Barišić upisuje drugu obranu. Radić je iz svog trećeg pokušaja pogađa za 2:2. Bušlje je donio prvo vodstvo Dubrovniku (3:2), koje je povećao Srna, a podebljao nakon kontre svojim drugim pogotkom Bušlje, koji je novim pogotkom s krila, svojim trećim, potpisao 6:2 te je u 12. minuti Boris Lisica, trener Umaga, pozvao prvu minutu odmora nakon koje je Vujić prekinuo niz domaćina od 5:0. Radić je potom izborio novi sedmerac, a Dabelić ga realizirao (7:3). I na drugoj strani sedmerac. I Glavaš je opet siguran (7:4). Zatim sjajno prolazi Radić kroz obranu Umaga i pogađa (8:4) nakon čega je isključen. Glavaš je opet imao sedmerac, Luka Morović je stao na gol domaćina umjesto Barišića. Glavaš je zatresao gredu, ali nakon što je domaćin izgubio loptu, Vujić je još jednom bio sjajan iz vanka (8:5). Pogodio je zatim i Dino Horozović s krila (8:6). Srna je postigao deveti pogodak za Dubrovnik, a svoj drugi (9:6). Bušlje potom svoj četvrti - opet kontra domaćina (10:6). Pogađa s crte i Dabelić (11:6) u 20. minuti. Vujić je opet prekinuo niz domaćina (11:7). 

Gosti su se približili nakon dva pogotka u nizu Raivisa Gorbunovsa - 13:10 uoči zadnjih pet minuta prvog poluvremena, te za 13:11 minutu poslije. Radić, koji je postigao i 13. pogodak za domaćina, pogađa sad za 14:11, a potom pronalazi na crti Dabelića, koji pogotkom zaključuje prvo poluvrijeme (15:11).

Nastavak. Dubrovnik je opet na plus pet (18:13), ali evo Umaga na samo pogodak razlike (21:20) kad je do kraja ostalo tek nešto malo više od deset minuta. Radić prekida niz gostiju (22:20), ali Vujić svojim šestim pogotkom opet dovodi goste na pogodak zaostatka. Radić je nakon toga izborio sedmerac, koji je realizirao Kobetić (23:21). Pogađa na drugoj strani Dino Gavran (23:22), zatim Srna (24:22), Sinčić (24:23)... Tada Silvio Ivandija, trener Dubrovnika, šalje na vrata Morovića. Gorbunovs je izjednačio na 24:24 šest minuta priuje kraja. Dabelić je snalažljiv na crti za vodstvo domaćina (25:24). Opet Gorbunovs (25:25) na ulasku u posljednjih pet minuta utakmice. Mario Mustapić hvata odbijanac te pogađa (26:25). Umag nakon toga nije pogodio, ali jest Luka Bevanda (27:25). Zadnje dvije minute - sedmi pogodak Vujića (27:26). Ivandija traži minutu dogovora. Dubrovnik je napravio prekršaj u napadu. Zadnjih 45 sekundi - kad je ostalo točno 30 sekundi izjednačio je Gavran. Potom je krenuo Dubrovnik. Kobetić pogađa, ali suci kažu kako su ranije sudili prekršaj. Zatim pokušaj Srne brani Fran Lučić. Dubrovnik je opet stigao do lopte, Srna nalazi Bevandu, koji pogađa, ali zapisnički stol kaže - vrijeme je isteklo. Bod Dubrovniku. Bod Umagu...
RKHM Dubrovnik - Umag 27:27 (15:11)
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 300. Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (obojica iz Zadra). Nadzornik: Siniša Rudić (Biograd na Moru).
RKHM DUBROVNIK: Knez, Brnin, Avdić, Topuzović, Bušlje (6), Bevanda (1), Dabelić (6), Srna (5), Morović, Kobetić (3), Gabrieri, Terziqi, Barišić (9 obrana), Radić (5), Lončarica, Mustapić (1). Trener: Silvio Ivandija.
UMAG: Lučin, Buvinić (1), Krupić, Gavran (5), Horozović (1), Bošnjak, Maros, Majić (2), Vukotić, Glavaš (2), Milinković, Gorbunovs (4), Sinčić (5), Vujić (7). Trener: Boris Lisica. 
Isključenja: RKHM Dubrovnik 10 minuta, Umag 4 minute
Sedmerci: RKHM Dubrovnik 4/3, Umag 6/5
SEMAFOR
Rezultati 1. kola, petak, 20. rujna: Varaždin 1930. - Bjelovar 23:24, subota, 21. rujna: RKHM Dubrovnik - Umag 27:27, preostale tri utakmice počele su u 19 sati, i to: Gorica - Poreč, Spačva Vinkovci - Zamet, Dubrava - Sesvete.

RKHM Dubrovnik je u 2. kolu gost Bjelovara.

19. travanj 2024 06:22