StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO PRVENSTVO

Potopio nas Egipat, Goran Šprem: ‘Meni je ovo razočaravajuće. Mogli smo u ovoj utakmici izboriti Olimpijske igre, četvrtfinale SP-a...‘

Piše Tonči Vlašić
13. siječnja 2023. - 22:14

Hrvatska – Egipat 22:31 (12:16)

JONKOPING Husqvarna Arena. Gledatelja 5.000. Suci: Garcia i Marin (Španjolska).

HRVATSKA: Slavić (4 obrane), Kuzmanović (1 obrana); Mihić, Duvnjak (2), Gojun, Kraljević, Karačić (4), Musa (1), Šebetić (1), Cindrić, Martinović (4), Šušnja, Šipić (5), Glavaš (4), Srna (1), Jelinić. Izbornik: Hrvoje Horvat.

EGIPAT: Homayed, Hendawy (1 pogodak/13 obrana); Elnakkadi, Mohamed (4), Elmasry, Elwakil (4), Y. Elderaa (5), Kaddah, S. Elderaa, Abdelhak (1), Saad, Mohsen (7), Mesilhy (1), Shebib (3), Ali Zein (5), Sanad (1). Izbornik: Roberto Garcia Parrondo.

Sedmerci: Hrvatska 4/3, Egipat 2/0

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Egipat 4 minute

1. kolo: SAD - Maroko 28:27

Izjednačili smo u 2. minuti na 1:1, Domagoj Duvnjak je proigrao Filipa Glavaša na crti, ali nakon što je Egipat nanizao tri pogotka, nismo dočekali novi izlazak iz minusa. Egipat je u 15. minuti vodio s 9:4, 11:5 u 19. minuti...

- Igramo nešto bolje u napadu u drugih 15-ak minuta, al ii dalje slabo u obrani – istaknuo je Metkovac Nikša Kaleb, bivši reprezentativac, olimpijski pobjednik i svjetski prvak, danas sukomentator RTL-a, u trenutku kad je Zvonimir Srna proigrao Željka Musu na crti, a naš pivot pogodio za 12:16 u 28. minuti. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

Promašili smo prvi sedmerac, nekoliko kontri, vratari su imali samo jednu obranu, u napadu bez rješenja - ukratko o prvom poluvremenu. Kako ništa bolje nije bilo u nastavku, 31:22 za Egipat, sad smo u teškoj situaciji jer je ovo bila utakmice koja je pobjedom širom otvarala vrata plasmana u četvrtfinale SP-a, a što donosi plasman na Olimpijske igre (nije nas bilo u Tokiju, veliki udarac bi bio ako ne bi izborili Pariz 2024.).

- Ispred nas je Danska u drugom krugu, te će biti teško izboriti četvrtfinale. Za to će trebati dobiti Dansku, aktualnog svjetskog prvaka – istaknuo je Kaleb.

Za dva dana naši igraju protiv SAD-a, zatim nas u zadnjem kolu u skupini prvog kruga čeka Maroko

image

Tuga hrvatskih igrača

Ante Cizmic/Cropix

- Meni je ovo razočaravajuće. Mogli smo u ovoj utakmici izboriti Olimpijske igre, četvrtfinale SP-a. Sad nam možda ni pobjeda protiv Danske od 5,6 razlike neće biti dovoljno za to. Danas nismo napravili ni jedan faul, možeš biti u napadu ne znam kakav, ali bez obrane ne ide, i ne ide. Bili smo nikakvi u obrani - rekao je Goran Šprem, još jedan bivši reprezentativac u osvrtu na utakmicu protiv Egipta. 

- Mi nemamo igrače koji u svojim klubovima igraju 50-ak minuta, te vode glavnu riječ. Nemamo - dodao je Šprem.

17. travanj 2024 01:16