StoryEditorOCM
RukometREGIJA JUG |

PORAZ U KAŠTEL SUĆURCU Dubrovnik očekivano ostao bez plasmana u završnicu Kupa Hrvatske

Piše Tonči Vlašić
10. ožujka 2021. - 21:30

S obzirom na situaciju u kojoj se nalazi u posljednje vrijeme očekivano RKHM Dubrovnik nije uspio izboriti završnicu Hrvatskog kupa, plasirati se među šesnaest najboljih. Zaustavljen je na posljednjem koraku natjecanja u regiji jug. Ribola Kaštela, član drugog razreda, trećeplasirani sastav južne skupine Prve hrvatske lige, bila je bolja u svojoj dvorani u Kaštel Sućurcu s 35:24.

Domaćin je s dva pogotka zaključio prvih 30 minuta igre te stekao najveću predmost u prvom poluvremenu - šest pogodaka razlike (17:11). U prvih pola sata igre prvi strijelci Ribola Kaštele bili su Josip Kovačević sa šest pogodaka, te s tri pogotka Bruno Bešker, dok su u dubrovačkom sastavu najefikasniji s po dva pogotka bili Nedjeljko Jurković, Toni Jakić, Mateo Njirić i Antonio Tomić.

U nastavku zahvaljujući raspoloženom Kovačeviću, koji je postigao ukupno 10 pogodaka, domaćin je u 35. minuti vodio s deset pogodaka razlike (22:12), imao je u par navrata i 13 pogodaka viška. Ribiola Kaštela je realizirala oba sedmerca, a RKHM Dubrovnik dva od četiri.

RKHM Dubrovnik je kup utakmicu protiv Ribola Kaštela igrao pod vodstvom Ante Lagatora u sastavu: Kristijan Raguž, Antonio Lopina (1), Nedjeljko Jurković (6), Ivan Buovac (4), Toni Jakić (3), Mateo Njirić (2), Ivo Kristović, Vedran Abramović (1), Radovan Stanojević (2), Denis Topuzović (2) i Antonio Tomić (3).

Dubrovačka ekipa u subotu, 20. ožujka, dočekuje u posljednjem 18. kolu PAKET 24 Premijer lige zagrebačku Dubravu, a zatim je čeka nastup u Ligi za ostanak u kojoj će igrati klubovi plasirani od 5. do 10. mjesta. RKHM Dubrovnik je zadnji uspjeh u prvenstvu ostvario početkom prosinca prošle godine kad je u Gospinom polju svladao Umag.

19. travanj 2024 14:14