StoryEditorOCM
RukometEUROPSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA

POBJEDA SA ZVUKOM SIRENE Dobili smo i šestu, i to bez udarnih igrača

20. siječnja 2020. - 20:13
Luka Stepančić je u posljednjoj sekundi pogodio za šesti uzastopni trijumf Hrvatske na Europskom prvenstvu rukometaša. Naši su u trećem nastupu u Beču dobili s 22:21 Češku protiv koje je Lino Červar odmarao udarne snage jer smo plasman u polufinale osigurali još nakon pete pobjede i trijumfa protiv Njemačke 25:24.

Protiv Češke nisu igrali vratar Marin Šego, te Luka Cindrić, Igor Karačić i Željko Musa, a kapetan Domagoj Duvnjak je šuao u nastavku samo kako bi izveo jedan sedmerac.

- Zadovoljan sam, odmorili smo glavne igrače. Pobijedili smo, osnovni je zadatak ispunjen. Mlađi su imali priliku nadmetati se. Imali smo sve pod kontrolom, osim onog jednog pada u igri koji je bio nepotreban. Dečki su se pokazali, neki su se baš istaknuli, a ostale smo odmorili. Svi koji su ovdje su važni. Oni su preuzeli tu odgovornost da odigraju utakmicu do kraja, igrali smo čak i obranu 6-0 koju nismo prakticirali dosad. Kad se sve uzme u obzir, mislim da smo odigrali dobro i borbeno. Mi čekamo Španjolsku, to nam je važna utakmica i nastojat ćemo nastaviti niz. Ono što sam htio, dogodilo se - Ašanin je živnuo i dobio dozu samopouzdanja, Marić je igrao dobro, Mamić također... mi želimo nastaviti pobjednički niz, ali smo zato i pod pritiskom. Međutim, dat ćemo sve da iz Beča odemo kao pobjednici, to je cilj. Ne želim razmišljati o tome koga ćemo dobiti, u drugoj je skupini situacija komplicirana, a mi se moramo spremiti za bilo što što nas očekuje - rekao je nakon utakmice za RTL naš izbornik.

Hrvatska u srijedu igra posljednju utakmicu u skupini drugog kruga. Suparnik je Španjolska (16 sati), a ta utakmica će odlučiti hoćemo li na završnicu, koja se igra u Švedskoj, otići kao pobjednici bečke skupine te u polufinalu igrati protiv drugog iz druge skupine, ili kao drugi te ćemo se za finale boriti s pobjednikom druge skupine.

U drugoj skupini dva kola prije kraja Norveška ima 6 bodova, Mađarska i Slovenija po 4, Island i Portugal po 2, dok je Švedska bez boda...
Hrvatska - Češka 22:21 (11:9)
BEČ Stadthalle. Gledatelja 6862. Suci: Mirza Kurtagić i Mattias Wetterwik (oba Švedska).
HRVATSKA: Šego, Ašanin (9 obrana), Marić (3), Duvnjak (1), Hrstić (2), Stepančić (3), Horvat, Šarac (2), Karačić, Musa, Mamić (5), Cindrić, Brozović (1), Matanović (2), Mandić (3), Šipić.
ČEŠKA: Mrkva (12 obrana), Galia, Hrstka (4), Bečvar, Jurka (1), Horak (1), Kašparek (3), Babak, Čip (1), Vančo (1), Zdrahala (7), Patzel (3), Solak, Mubenzem, Zeman, Mojžiš.
Isključenja: Hrvatska 8 min, Češka 6 min
Sedmerci: Hrvatska 2/1, Češka 5/4
BEČKA SKUPINA
Poredak: 1. Hrvatska 8 bodova / 4 utakmice, 2. Španjolska 6 bodova /3 utakmice, 3. Njemačka 2 boda / 3 utakmice, 4. Austrija 2 boda / 3 utakmice, 5. Bjelorusija 2 boda / 3 utakmice, 6. Češka bez boda / 4 utakmice. 

18. travanj 2024 09:05