StoryEditorOCM
RukometDRUGI RAZRED

Opuzen neosvojiva tvrđava, nije prvo uspio Rudar, nije sad ni BM 07, te eto ‘narančastih‘ u vrhu poretka

Piše Tonči Vlašić
22. listopada 2022. - 23:36

Nije išlo kod Rovinja u 3. kolo, prvi poraz, ali sedam dana poslije evo nove pobjede u drugom razredu rukometaša Opuzena, te novog slavlja. S 35:26 dobili su kod kuće pred 500 gledatelja BM 07, te imaju 6 od 8 mogućih bodova na svom kontu. U svom domu su bez greške. Osvojili su sva četiri boda. Prva dva protiv Rudara prije dva tjedna. 

Julio Jelavić je raspoložen, naravno i ostali, a kad je tako - Opuzen pobjeđuje. Sad je prvi topnik ‘narančastih‘ postigao 9 pogodaka, dva manje Bruno Bošković, pet Josip Prović, četiri Vladimir Koncul, po dva Franko Brečić, Kristijan Marević, Marko Cvitković i Goran Marković, a po jedan Kristijan Palinić i Milan Utovac. Naravno, ne može bez Daniela Jarića, Ante Vidovića, Ivana Sršena, Karla Crnčevića, Gabriela Tapalovića i Mihaela Ujdura. To su sve igrači koji su dočekali pod vodstvom Ante Franića utakmicu 4. kola.

BM 07 je izjednačio na 14:14 na ulasku u posljednju minutu prvog poluvremena, Jelavić je iz sedmerca donio pogodak viška uoči odmora. Nakon nepunih osam minuta nastavka bilo je plus šest za Opuzen (21:15). Uglavnom, gosti pod vodstvom legendarnog Petra Metličića u nastavku nisu uspjeli izaći iz minusa, a najveći su imali u predzadnjoj minuti kad je bilo plus 10 (34:24).

Karlovac i Rovinj su bez greške, 8 bodova, zatim tu je Opuzen sa 6 bodova, koliko ima i Zadar 1954., a može im se pridružiti i Ardiaei. Sastav iz Župe dubrovačke ima dvije pobjede i poraz, a u 4. kolu, u nedjelju, 23. listopada, na Mljekari dočekuje Rudar Oil, koji ima bod na svom kontu iz dvije utakmice. Ardiaei je nakon startnog poraza kod kuće od Buzeta dobio Zadar 1954. kod kuće, a prošlo kolo Arenu Pulu u gostima.

U 5. kolu, 29. listopada, Opuzen je gost Karlovca, a Ardiaei ide Rovinju. 

25. travanj 2024 08:18