StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA |

NIŠTA NOVA U RKHM DUBROVNIK Ukoliko dubrovački klub ne odigra još jednu utakmicu bit će isključen iz natjecanja!

Piše Tonči Vlašić
1. ožujka 2021. - 18:02

Još nije registrirana neodigrana utakmica Bjelovar – RKHM Dubrovnik, ali kako dubrovački klub nema opravdanje za nedolazak, tj. njegovi problemi nisu opravdanje, domaćin će dobiti utakmicu bez igre, osvojiti nova dva boda, a dubrovački klub će osim novčano biti kažnjen i oduzimanjem jednog boda.

Skupština kluba, koja je trebala biti ovog ponedjeljka, 1. ožujka, u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, odgođena je zbog epidemioloških mjera, koje su na snazi na našem području. Kako se nije održala, ostalo je po starom. Igrači su svoje rekli na konferenciji za novinare nakon odluke da ne putuju u Bjelovar, te istaknuli: 'Dok je Ivo Dragić u klubu, nećemo igrati, a ni trenirati'. Potvrdio je to po tko zna koji put Maro Dabelić, kapetan RKHM Dubrovnik.

Prozvani dopredsjednik kluba je osudio u svom priopćenju neodlazak igrača na utakmicu. Istaknuo kako su igrači s ovim činom pokazali koliko im je stalo i koliko se voli klub.

Igrači su članovi kluba koji treniraju i igraju i na taj način potvrđuju svoje članstvo. A gdje su sad? Ne treniraju a ni ne igraju. Nisu sportaši – napisao je tad Dragić, te između ostalog naglasio: Ističe prijelazni rok. Klubu je cilj ostanak u premijer ligi a to u ovom trenutku nije realnost. Naravno da i uprava mora razmišljat. Ako igrači ustraju na ultimatumu, i neće trenirat i igrat, onda uprava mora reagirat, mora nać rješenja. Klub je iznad svih. Nije sramota ispast iz lige ali je sramota odustat. Došlo je par igrača na probu, ali ih ne možemo provjerit jer se ne trenira.

Dragić je uoči Skupštine, koja se nije na kraju održala, najavio kako će se kandidirati za predsjednika. Dakle, što je i istaknuo, nema namjeru napustiti klub, a što traže igrači.

I što sad? Ukoliko RKHM Dubrovnik ne odigra neopravdano još jednu utakmicu – bit će isključen iz natjecanja. U subotu bi RKHM Dubrovnik trebao igrati u Vinkovcima protiv Spačve. Dragić je rekao kako će učiniti sve da do toga ne dođe, te kako će klub sigurno igrati.

Igrači, koji ne treniraju i ne igraju, traže od predsjednika Ivice Granića suspenziju Dragića, te kako će se tad vratiti u dvoranu. Dragić s druge strane, budući je istaknuo kako neće dozvoliti da se klub isključi iz PAKET 24 Premijer lige, te slaže 'novu' momčad za utakmicu u Vinkovcima. 

U kuloarima se može čuti kako Dragić želi ponovno dovesti za trenera neko poznato rukometno ime, kao što je to napravio 2016. godine dovođenjem Zlatka Saračevića, a kad je i krenuo uzlet dubrovačkog kluba iz trećeg ranga do povijesnog uspjeha - prvog nastupa kluba u najvećem rangu (Saračevića je nakon dvije godine naslijedio Silvio Ivandija, također priznati trener, koji je vodio momčad do naslova u drugom rangu, te plasmana u prvi). 

Uglavnom, vrlo brzo će subota i utakmica u Vinkovcima. 

18. travanj 2024 19:16