StoryEditor
RukometNOVI IZBORNIK |

NIJE NI IVICA OBRVAN, NIJE NI SLAVKO GOLUŽA Linu Červara nije naslijedio Metkovac iako je jednog predložio za svog nasljednika

Piše Tonči Vlašić
28. siječnja 2021. - 13:39
Lino Červar, sad bivši hrvatski izbornik foto: Matija Đanješić / CROPIX

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija ima novog izbornika. Oglasio se Hrvatski rukometni savez, priopčio kako je Upravni odbor na telefonskoj sjednici prihvatio je ostavku izbornika Line Červara, koji je kao koordinator za muški rukomet predložio tri kandidata za svog nasljednika. Červar je upisao tri imena: Hrvoje Horvat, Slavko Goluža i Ivano Balić.

Nakon iscrpne rasprave, stoji u priopćenju HRS-a, te detaljne analize svakog od ponuđenih kandidata, utvrđeno je da Ivano Balić nažalost, nema potrebnu diplomu za obavljanje izborničke funkcije. Od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv, i jedan suzdržan, i neizjašnjavanje jednog člana koji je zauzet radnim obvezama, odlučio zadržati kontinuitet u radu reprezentacije te je donio Odluku o imenovanju Hrvoja Horvata za izbornika hrvatske muške seniorske reprezenacije.

- Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima, i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku - istaknuo je Horvat.

Nakon ostavke Červara kao kandidat za izbornika spominjao se osim Goluže još jedan Metkovac, također bivši reprezentativac i uspješan trener, Ivica Obrvan

Prva iduća akcija reprezentacije su olimpijske kvalifikacije, koje se igraju u Francuskoj, a gdje naše čekaju osim domaćina još Portugal i Tunis. Prva dva mjesta vode na najveće svjetsko natjecanje. 

13. travanj 2021 19:25