StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/PRVA HRVATSKA LIGA - JUG

NEPOBJEDIVI DUBROVNIK OSTVARIO DRUGU POBJEDU 'Izvukli ste zadnji atom snage, svaka čast'

24. listopada 2016. - 09:40

Jako teška utakmica iz razloga što djeca iz Kozale trče kao navijeni. Znali smo kako će zbog toga biti problema. Ali, dok smo imali snage i držali se dogovora bilo je šest razlike za nas, ali kako nismo na tom nivou kao Kozala, zadnjih deset minuta je bilo problema. Srećom, i to sam im rekao u svlačionici: izvukli ste zadnji atom snage, svaka vam čast. Nakon toga za očekivati je kako neće moći stajati na nogama iduća dva dana, ali to me ne zanima. Isto tako sam im rekao kako je već sutra trening – smije se Zlatko Saračević, trener rukometaša Dubrovnika. Ne krije ni on zadovoljstvo, kao i svi u dubrovačkom klubu, zbog nove pobjede. Dubrovnik je u 4. kolu Prve hrvatske lige jug bio bolji od Kozale u Gospinom polju s 31:28 (15:15).

Dubrovnik ne zna za poraz! Dvije pobjede i dva remija te je sa šest bodova nakon 4. kola u samom vrhu. Saračević je na klupu Dubrovnika sjeo pred kraj prošle sezone, pet utakmica prije kraja. Niti jednu utakmicu još nije izgubio. Dobio je prve četiri u južnoj skupini Druge hrvatske lige nakon čega je bilo jasno kako će Dubrovnik igrati u novoj sezoni u višem rangu. Dakle, devet utakmica legendarnog rukometaša bez poraza na klupi Dubrovnika.

- Pustite sad to. Čeka nas Zadar. Opet teška utakmica. Malo je to devet utakmica da bi pričali o nekom velikom nizu. Lijepo je, ali… - rekao je Saračević.

Na početku utakmice sjajan Siniša Meštrić, vratar Dubrovnika. Čak 11 njegovih obrana u prvom poluvremenu. Dubrovnik je poveo s 2:0, potom preokret, 3:2 za goste. Nakon što je Kozala smanjila na 7;6, 5:0 Dubrovnika za vodstvo 12:6. Ali, na kraju prvih 30 minuta 15:15, a u nastavku Kozala pogodak za vodstvo, Dubrovnik pogodak za izjednačenje, i tako do 23:23. Tada se Dubrovnik  obranio te pogodio za prvo vodstvo u nastavku (24:23), potom uspio to isto još jednom za plus dva (26:24). Nakon 25. pogotka gostiju, 4:0 Dubrovnika za plus pet (30:25)...

Rudolf Ćužić je s 13 pogodaka bio prvi strijelac Dubrovnika, Nikša Bušlje je postigao 7, Zvonimir Srna i Teo Putica po 3, Anes Avdić i Hrvoje Lončarica po 2 dok se jednom u listu strijelaca upisao Leo Brnin.

Veliki i zaslužen pljesak na kraju utakmice dobili su s tribina rukometaši Dubrovnika.

19. travanj 2024 00:28