StoryEditorOCM
RukometDOBIO POZIV IZBORNIKA JUNIORSKE REPREZENTACIJE HRVATSKE

Nedjeljko Jurković, srednji vanjski RKHM Dubrovnik: ‘Učinit ću sve da ne razočaram ljude koji su mi pružili ovu priliku! Želim biti poput mog idola!‘

Piše Tonči Vlašić
28. listopada 2021. - 15:57

Izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Krešo Ivanković pozvao je igrače na prvo okupljanje u novoj sezoni, a jedan poziv stigao je u ruke Nedjeljka Jurkovića, 19-godišnjaka iz Neuma, srednjeg vanjskog Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.

- Biti član reprezentacije je san svakog sportaša – oduševljen je pozivom Jurković. Rođen je 28. srpnja 2002. godine. Početkom 2010. osnovan je rukometni klub u Neumu.

- Moji prijatelji su krenuli trenirati rukomet. Otišao sam i ja s njima.

I tako je počelo.

- Nisam imao još osam godina kad sam odradio prvi trening.

Nakon Neuma otišao je u Metković, škola i rukomet, i tu je proveo tri i pol godine, a nakon toga stigao u premijerligaša, Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik.

- Hvala treneru Vladu Šoli, ali i svim trenerima koji su prije radili sa mnom, zatim svim mojim suigračima, svim klubovima, Neumu, Metkoviću i RKHM Dubrovnik, ljudima koji su radili i rade u tim klubovima. Bez svih njih ne bih uspio biti u prilici ostvariti svoj dječački san. Hvala mojoj obitelji na podršci. Uvijek su uz mene. Ovo je moj prvi poziv u reprezentaciju. Ne mogu vam opisati koliko sam sretan zbog toga. Učinit ću sve da ne razočaram ljude koji su mi pružili ovu priliku.

TREĆI STRIJELAC PREMIJER LIGE

Nedjeljko Jurković je postigao u prvih sedam kola 40 pogodaka, dijeli treće mjesto liste strijelaca PAKET24 Premijer lige. Prvi strijelac je Lucian Bura (Gorica) sa 67 pogodaka, dok je drugi Marko Vignjević (Spačva) sa 60 pogodaka. Po 40 pogodaka još su postigli i Ivan Bačić (Karlovac), Gabriel Buvinić (Umag) i Ivan Dumenčić (Sesvete).

Izboriti ostanak u Premijer ligi jedina je želja svih u RKHM Dubrovnik, tako i Jurkovića.

image
Prodor - Nedjeljko Jurković, 19-godišnji igrač RKHM Dubrovnik
Tonči Vlašić

Jurković će u ponedjeljak put Poreča na sedmodnevne pripreme. Ivanković će na okupu imati 20-ak igrača, koji će trenirati, te odigrati nekoliko trening utakmica. u tom terminu u Poreču će boraviti i naša muška seniorska reprezentacija. U istom terminu u Poreču će biti i hrvatske muška seniorska reprezentacija.

- Nisam trenirao niti jedan drugi sport, samo rukomet. Moj idol je hrvatski reprezentativac i član BarceloneLuka Cindrić. Želim biti poput njega. Volio bih i ja jednog dana igrati europsku Ligu prvaka – poželio je Jurković.

image
Sedmerac - Nedjeljko Jurković (RKHM Dubrovnik)
Tonči Vlašić
19. travanj 2024 00:03