StoryEditorOCM
RukometSTIGLA POTVRDA |

NAKON RAZGOVORA Povukao se Ivo Dragić, igrači RKHM Dubrovnik se okreću borbi za ostanak u PAKET 24 Premijer ligi

Piše Tonči Vlašić
10. veljače 2021. - 14:52

Nakon što su sinoć igrači imali sastanak s predsjednikom Ivicom Granićem, danas je prvi čovjek kluba, kako je i najavio, imao sastanak s dopredsjednikom Ivom Dragićem. Nakon ultimatuma igrača, 'Ili mi, ili Ivo Dragić', Dragić se povukao, a igrači će doći na trening te pod vodstvom Ante Lagatora spremiti se za novu utakmicu koju imaju već u subotu u Rijeci protiv Zameta, a s kojom nastavljaju bitku za ostanak u najvećem rangu. 

Međutim, povlačenje Dragića ne znači kako mu je dokazana bilo kakva krivica po pitanju optužbi za izvlačenje novca iz kluba, kao i za 'aferu kombi(ji)'. Zbog toga ta priča nije zaključena. Dragić ima pravo na obranu. Optužbe su, ponovit ćemo još jednom, teške.

Što se tiče rezultata kluba, RKHM Dubrovnik je posljednji s pet bodova, ima tri boda manje od predzadnje Spačve, po četiri boda manje od sedmog Bjelovara i osmog Umaga... Do kraja prvog kruga sezone je još pet kola, u igri je deset bodova. Nakon toga četiri najbolja idu u Ligu za prvaka, priključit će im se tad PPD Zagreb i Nexe, a plasirani od 5. do 10. mjesta igraju Ligu za ostanak. 

U Ligu za ostanak petoplasirani ulazi s 5 bodova, šestoplasirani sa 4 boda, sedmoplasirani s 3 boda, osmoplasirani s 2 boda, devetoplasirani s bodom, a desetoplasirani bez boda. Tad još jednom svatko sa svakim, doma i vanka. Treba izbjeć zadnja dva mjesta.     

Prijelazni rok je u tijeku. Hoće li uprava na čelu s Granićem posegnuti za pojačanjima? Hoće li se neki igrači, koji su napustili klub zbog duga, vratiti?

Utakmica 14. kola između Zameta i RKHM Dubrovnik igra se u subotu, 13. veljače, u Rijeci s početkom u 19 sati. Onaj odlučujući dio sezone, Liga za ostanak, trebala bi početi krajem ožujka. Naime, posljednje, 18. kolo prvog kruga igra se 20. ožujka. 

Poredak: 1. Poreč 20 bodova, 2. Varaždin 1930. 18 bodova, 3. Gorica 18 bodova, 4. Sesvete 18 bodova, 5. Dubrava 14 bodova, 6. Zamet 11 bodova, 7. Bjelovar 9 bodova, 8. Umag 9 bodova, 9. Spačva 8 bodova, 10. RKHM Dubrovnik 5 bodova.

25. travanj 2024 11:34