StoryEditorOCM
RukometDVOJICA OTPALA, DVOJICA PROŠLA, DVOJICA ČEKALA

Na startu Kupa Hrvatske u regiji jug oprostili se Opuzen i Mokošica, drugoligaš stiže u Korčulu, a premijerligaš kod trećeligaškog lidera

Piše Tonči Vlašić
29. listopada 2021. - 14:07
Treneri Antonio Lončarica (Ardiaei) i Nedjeljko Tamburović (Korčula) uoči međusobnog ogleda u Čibači 9. listopada u 2. kolu južne skupine Druge HL (Ardiaei je s 33:26 bio uspješniji). Sad su obojica bila sa svojim sastavima uspješna na startu natjecanja u Kupu HrvatskeTonči Vlašić

Korčula je izbacila kod kuće Mokošicu, a Ardiaei je prolaz dalje izborio pobjedom protiv Opuzena u njegovom domu. Na startu Kupa Hrvatske u regiji jug ogledali su se trećeligaši, Korčulani su Mokošicu svladali u svom domu s 35:20, dok je u Opuzenu bilo pitanje prije ogleda koliko može domaćin protiv lidera južne skupine Druge hrvatske lige i prvog favorita za veći rang. U 35. minuti bilo samo pogodak više za goste iz Župe dubrovačke (15:16), koji su deset minuta poslije bili na plus 6 (24:18), a minutu i pol prije kraja imali najveću prednost (29:21). Na kraju 29:23 za Ardiaei kojeg su do uspjeha predvodili Maro Dabelić s 8 i Hrvoje Lončarica sa 7 pogodaka, dok su prvi strijelci Opuzena bili Bruno Biošković sa 6 i Goran Marković s 5 pogodaka.

Prvi strijelci Korčule protiv Mokošice bili su Dominik i Zvonimir Đula, koji su postigli po 9 pogodaka, te Goran Stamatović sa 7 pogodaka, dok su prvi strijelci Mokošice bili Domagoj Prkačin s 9 i Hrvoje Hladilo sa 7 pogodaka.

U drugom krugu u natjecanje se uključuju Metković Mehanika, član drugog razreda, južne skupine Prve hrvatske lige, te premjerligaš RKHM Dubrovnik. Metković Mehanika je gost Korčule, dok će Ardiaei ugostiti RKHM Dubrovnik. Jedna utakmica odlučuje tko će u treći krug.

20. travanj 2024 16:28