StoryEditorOCM
RukometFESTIVAL RADOSTI |

‘MINI‘ ERSTE LIGA U GOSPINOM POLJU Mali Korčulani, ‘Janjina dica‘, bili su za pet, nagrade mališanima dijelio Ivano Balić, legenda svjetskog rukometa

Piše Tonči Vlašić
15. lipnja 2021. - 19:57
Slavi Korčula s trenericom Janjom Lozicom, a za uspomenu slika s Ivanom Balićem, legendarnim rukometašemTonči Vlašić

Daj pet za rukomet, a Dubrovnik je bio domaćin petogi ovosezonskog turnira nove, četvrte sezone Erste lige u mini rukometu, i sve je u Gospinom polju na kraju bilo baš za pet. Okupili su se mališani iz Splita, Dugopolja, Metkovića, Sinja, s Korčule..., igrali svatko sa svakim, a na kraju su, s obzirom na uspjeh u skupini, razigravali za broncu, i to treći i četvrti po uspješnosti, odnosno za zlato dva najuspješnija, i tako u obje konkurencije.

- Bio je ovo peti ovogodišnji turnir. Prije Dubrovnika bili smo u Splitu, Šibeniku, Zadru i Poreču. Do kraja godine imamo još turnire u Labinu, Puli i Umagu, te finale u Splitu – istaknuo je Ivan Maraš, koji je uz osnivače lige, proslavljene rukometaše, Ivana Balića i Petra Metličića, glavni čovjek organizacije. Erste liga u mini rukometu održava se u organizaciji Akademije Balić&Metličić.

- Jedinstven je ovo projekt, važan za stvaranje baze – istaknuo je Maraš.

image
Erste rukometna liga u Gospinom polju
Tonči Vlašić
image
Erste rukometna liga u Gospinom polju
Tonči Vlašić
image
Ivano Balić je uručio pokal malim Korčulanima
Tonči Vlašić

U konkurenciji dječaka u finalu je prva momčad Korčule sa 16:12 dobila drugu momčad Korčule, dok je treće bilo Dugopolje, koje je s 11:6 svladalo mališane Balič&Metličić. U konkurenciji djevojčica dubrovački turnir je osvojila prva ekipa Sinja, koja je u finalu dobila Dugopolje sa 6:3, dok je u utakmici za treće mjesto ŽARK Split s 5:3 bio uspješniji od druge ekipe Sinja.

U konkurenciji djevojčica nastupile su između ostalog dvije ekipe Rukometnog kluba Jerkovac, koji je igrao i u konkurenciji dječaka s jednom momčadi. Nastupilo je oko dvjesto mališana.

image
Ivano Balić se slikao i s malim rukometašicama i rukometašima Jerkovca
Tonči Vlašić
‘Janjina dica‘

Prva ekipa Korčule igrala je u sastavu: Mate Ojdanić, Toni Bonifačić, Lucian Ilišković, Niko Krkeljaš, Franko Minga, Duje Depolo, Ivano Kapor, Lovro Jurjević i Nino Fider, dok su za drugu ekipu Korčule nastupili David Remić, Luka Fabris, Vice Lešaja, Franko Šegedin, Vigo Marić, Jolanda Kovačević, Ivan Đurić, Niko Matić i Roko Lešaja. Korčulu je vodila Janja Lozica.

17. travanj 2024 20:09