StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

KUP HRVATSKE Iznenađenje pod balonom u Korčuli: drugoligaš izbacio prvoligaša!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
23. studenog 2017. - 11:41

Erupcija oduševljenja rukometaša Korčule na terenu i na klupi kad je sirena označila kraj utakmice. Zlatko Todorović, nekadašnji vratar, danas u ulozi službenog predstavnika domaćina na klupi, skakao je od sreće. Nije skrivao osmijeh ni Tomislav Veraja, trener Korčule. Pljesak s tribina. Navijači domaćih su također skakali od sreće. Skupa s igračima domaćih, kojima su na kraju prišli rukometaši Dubrovnika te stisnuli ruku. Čestitali im na pobjedi.

U 2. kolu Kupa Hrvatske – regija jug, pod balonom u Korčuli, pred stotinjak gledatelja, iznenađenje. Drugoligaš Korčula je savladala prvoligaša Dubrovnika s 27:24 (15:13). Korčulani su u Kupu dobili prije sedam dana također prvoligaša, Metković 1963., međutim, sastav iz Metkovića u Korčulu nije došao kompletan, već s mladim igračima, dok to nije bio slučaj s Dubrovnikom. Momčad iz Gospina polja došla je u najjačem sastavu, nije bilo samo Tomislava Radića. Tri dana prije odigrala je odličnu utakmicu u Biogradu protiv Biograda zabilježivši prvi gostujući prvenstveni uspjeh ove sezone. 

Istina, nije bilo na klupi Dubrovnika pod balonom Zlatka Saračevića, koji je nakon Biograda dobio poziv iz Zagreba, koji se ne odbija te je preuzeo dan prije nego je trebao povesti momčad na Korčulu, vođenje hrvatskog prvaka, PPD Zagreb. Zamijenio ga je na klupi Dubrovnika dojučerašnji pomoćni trener Sven Krile.

Početak utakmice nije nagovještavao kako će se na kraju radovati domaćin. Počelo je s 0:2, a nakon 2:2, ide Dubrovnik na plus 3 (5:2, 6:3, 8:5, 9:6 i 10:7). Imao je prvoligaš i 11:9 nakon čega je Korčula napravila 3:0 te prvi put povela. Nakon toga 12:12, pa 14:12. Na poluvremenu 15:13. S nova dva pogotka Korčula je počekom nastavka otišla na plus 4 (17:13). Dubrovnik je došao u dva navrata na pogodak zaostatka (18:17 i 19:18), međutim, Dubrovnik je tada nizao promašaje, točnije, razbranio se na vratima domaćina Tomislav Šegedin te je gostujući brod tonuo (24:20, 25:21... do konačnih 27:24). Previše je bilo nervoze s jedne i druge strane. Dubrovnik je bio vidno nezadovoljan suđenjem. Moglo bi se o nekoliko odluka sudaca raspravljati, međutim, to nije razlog poraza. Previše je bilo greška u igri prvoligaša, promašenih zicera (krajem prvog poluvremena te sredinom nastavka), grešaka u obrani...

Korčula, kad je osjetila kako Dubrovnik nije pravi, 'poginula' je na terenu te stigla na korak do plasmana u završnicu Kupa Hrvatske, među 16 najboljih.

Korčula - RKHM Dubrovnik 27:24
Prvi strijelac Korčule bio je Borna Mažurana s 8 pogodaka, Frančesko Verazza je postigao 6, Andrija Filipović Grčić 5, Zvonimir Đula i Denis Sansović po 3, Ante Ćenan 2, dok je Leo Brnin sa 6 pogodaka bio prvi strijelac Dubrovnika za kojeg je Luka Bevanda postigao 5, Nikša Bušlje 4, Maro Dabelić 3, Teo Putica, Zvonimir Srna i Hrvoje Lončarica po 2.

19. travanj 2024 18:29