StoryEditorOCM
RukometPRIJELAZNI ROK |

KRISTIJAN JANĐEL ODSELIO U ZAGREB, DVOJICA NOVIH IGRAČA DOSELILA U GOSPINO POLJE Dubrovnik kreće s pripremama za nastavak!

Piše PSD.
4. siječnja 2021. - 13:26

Bruno Ugrin i Luka Butorac su novi igrači Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, dok je Kristijan Janđel s obitelji odselio u Zagreb, počeo tamo raditi, zbog čega ćemo ga nakon punih šest godina teško i dalje gledati na vratima dubrovačkog premijerligaša.

Ugrin je 20-godišnji pivot iz Splita. Visok je 195 centimetara, igra sredinu obrane, te bi tu trebao puno pomoći Dubrovniku. Ponikao je u Akedemiji Balić Metličić. Butorac je rođen 1990. godine. Rodom je iz Siska, igrao za Sisak u najvećem rangu, te bio mladi reprezentativac Hrvatske. Nastupao pod vodstvom izbornika Vladimira Canjuge skupa s Lukom Stepančićem, Marinom Marićem, Krešimirom Kozinom... Radi se o ljevaku, koji igra na poziciji desnog krila. Butorca je život / posao, a ne sport odveo u Kanadu gdje je rekreativno igrao rukomet. Sad ga je život / posao doveo u Dubrovnik. Jednom rukometaš, vazda rukometaš, te je došao u Gospinio polje.

RKHM Dubrovnik je u prvom dijelu PAKET 24 Premijer lige ostvario dvije pobjede, osvojio 4 boda, te se nalazi na pretposljednjem devetom mjestu s tim što ima između ostalog zaostatak kod kuće protiv posljednje Spačve, koja ima bod manje. Bod više ima osmi Bjelovar, dok je Umag sedmi s 9 bodova, ali i dvije odigrane utakmice više...

- Imali smo odmor nekoliko dana. Nastavljamo s radom ovog ponedjeljka, 4. siječnja. Prvi nastup bi trebali imati 16. siječnja u Metkoviću protiv Metkovića u Kupu Hrvatske, zatim imamo odraditi zaostale utakmice, i to 23. siječnja bi trebali kod kuće odigrati zaostalu utakmicu 8. kola protiv Spačve, a 30. siječnja biti gosti Gorice u zaostaloj utakmici 12. kola. Nastavak prvenstva je 6. veljače kad smo u 13. kolu domaćini Sesvetama – rekao je Ante Lagator, trener Dubrovnika.

image
Paket 24 Premijer liga, 11. kolo: RKHM Dubrovnik - Umag foto: Tonči Vlašić


Nakon prvog dijela sezone četiri najbolja će igrati Ligu za prvaka, a plasirani od petog do desetog mjesta Ligu za ostanak, i to na način da će peti u taj dio sezone ući s bonusom od pet bodova, šesti sa četiri boda, sedmi s tri boda, osmi s dva boda, deveti s bodom, a deseti kreće od nule.

- Za taj drugi dio sezone, posljednje, 18. kolo se igra 20. ožujka, trebao bi biti spreman i Miodrag Stanojević, kojeg čeka operacija meniskusa, ali koji bi od polovice veljače trebao biti opet na treninzima. Nakon odlaska Janđela, vidjet ćemo hoće li nam i kako moći pomoći, vraća se Toni Barišić, tu je, kad pričamo o vratarima Marinko Ševo. U prvom dijelu sezone u većini utakmica koje smo izgubili, bili smo blizu. Čak smo se vrlo dobro držali i protiv sastava iz gornjeg doma. Igrači su napredovali. Treba ih pohvaliti pogotovo kad se zna kako situacija u sportu nije idealna, kako su tu prvenstveno jer vole rukomet. Zatim, znamo kako većina njih nema iskustva igranja u najvećem rangu, ali vidi se iz utakmice u utakmicu napredak u svakom pogledu, te sam uvjeren kako ćemo ostvariti najvažnije, a to je izboriti ostanak u najvećem rangu. Uvjeren sam u to – naglasio je Lagator.

image
Paket 24 Premijer liga, 11. kolo: RKHM Dubrovnik - Umag foto: Tonči Vlašić
18. travanj 2024 11:00