StoryEditorOCM
RukometMETKOVCI OSVAJAJU |

IVICA OBRVAN DIRIGIRAO, ZVONIMIR SRNA SE ‘TUKAO‘, REZULTAT - DUPLA KRUNA Srna: ‘Moji prvi trofeji, te poziv u reprezentaciju. Presretan sam!‘

Piše Tonči Vlašić
22. lipnja 2021. - 13:51

Bila je ovo uistinu teška i naporna sezona. Imali smo tri izolacije zbog korone, s trećim trenerom smo zaključili sezonu, koja je bila opet nikad teža jer je Nexe, glavni konkurent, bio vrlo dobar. Odigrao je kod jednog Lowena neriješeno u Njemačkoj, bio blizu i kod kuće protiv tog velikog sastava, slavio protiv nekoliko ozbiljnijih momčadi – priča Zvonimir Srna, 23-godišnji Metkovac u dresu PPD Zagreb, koji će sezonu 2020./21. pamtiti po duploj kruni, te igranju za najtrofejniji hrvatski klub.

- Na kraju možemo biti zadovoljni. Pod vodstvom trenera Ivice Obrvana smo se položili. Čak odigrali i nekoliko dobrih utakmica i u europskoj Ligi prvaka. Što se tiče prvenstva, bilo je, ako dobijemo u Našicama, tad je gotovo. Uspjeli smo, i to smo Nexe dobili sa čak 10 razlike. Najvažnije, sačuvali smo mjesto u europskoj Ligi prvaka, te unatoč mladoj momčadi, uzeli duplu krunu. Zna se koji je bio problem. Nedostatak iskustva, plus problemi s koronom. Ali, očekujem kako će ubuduće biti samo bolje – poželio je Srna.

PPD Zagreb slaže baš dobru momčad za iduću sezonu. Točnije, već je složio.

- Bit ćemo jači za Željka Musu, za Ivana Čupića, zatim za Jakov Gojuna, igrače koji su osvajali s klubovima i reprezentacijom trofeje odnosno medalje. Dolaze dva odlična vratara, Filip Ivić koji je branio za Celje, te Dino Slavić iz Ademar Leona.

image
Ivica Obrvan, uspješan kao igrač, a zatim i kao trener, odveo je PPD Zagreb na kraju do duple krune
Jozo Čabraja/kolektiffimages

image
Minuta dogovora - Ivica Obrvan, trener PPD Zagreb
Jozo Čabraja/kolektiffimages

Srna nije previše igrao na početku sezone. Potom je imao nezgodu. Ozlijedio se. Dva i po mjeseca van terena. Ali, kako je kraj sezone ispao lijep za PPD Zagreb, tako je i za njega.

- Protiv Nexea sam igrao samo obranu, a ostale utakmice i napad. Trener je zadovoljan. I ja sam. Ja sam za Dubrovnik igrao svih 60 minuta, ali ovo je veći nivo, i jača konkurencija u klubu. Sam trening je jači od nekih utakmica, a iduće sezone će biti još jače. Trebat će se dobro potrudit za igrati. Vjerujem kako ću uspjeti, te kako ću imati priliku igrati s jednim od velikana svjetskog rukometa. Meni je Ivan Čupić bio jedan od igrača kojeg sam uvijek gledao kao idola. Ne trebam govoriti o kakvom je igraču riječ. Njegovi golovi su čak tri puta odlučivali pobjednika europske Lige prvaka, tri puta je u zadnje vrijeme osvojio naslov prvaka Europe. Zatim, s metar i sedamdeset je igrao desnog vanjskog, te bio sjajan. Nema se tu što dodati. Čupić je veliki, veliki igrač – priča Srna, koji je prije gotovo šest godina došao u Dubrovnik gdje je upisao Ekonomsku školu. Bio je jedan od najzaslužnijih za uspjehe Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, koji je iz trećeg stigao do najvećeg.

Svojim igrama u dresu Dubrovnika 'upao' je u oko Davora Dominikovića, izbornika juniorske reprezentacije Hrvatske s kojom je na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2019. osvojio srebro te postao prvi igrač dubrovačkog kluba, koji je na velikom međunarodnom natjecanju osvojio medalju.

Još 2019. potpisao je ugovor s PPD Zagreb, ali je sezonu 2019./20. počeo u dresu RKHM Dubrovnik. Ipak, već nakon nekoliko kola PPD Zagreb ga je pozvao bliže sebi, te je igrao za premijerligaša Goricu, ali vrlo brzo se našao na treningu prve momčadi hrvatskog prvaka, koju je tad s klupe vodio Veselin Vujović, i koji ga je nahvalio za zalaganje na treningu te igru u obrani, i to na mjestu tri ili četiri.

Sad ga hvali ostali treneri. Nagrada kako je Srna svoj zadatak i ove sezone odradio više nego dobro u dresu PPD Zagreb stigla je i od izbornika Hrvoja Horvata, koji ga je uvrstio na popis seniorske reprezentacije za put u Španjolsku gdje će Hrvatska zaključiti nastup u Europskom kupu protiv Španjolske, te odigrati prijateljsku utakmicu protiv Egipta.

- Kako, nažalost, nismo izborili nastup na Olimpijskim igrama, izbornik je pozvao nas mlađe. Ponosan sam zbog poziva. Imat ćemo dvije prilike igrati protiv Španjolske i Egipta, dvije reprezentacije koje će igrati u Tokiju, te koje će biti u te dvije utakmice u punom sastavu. Eto nove prilike za dokazat se, te steći iskustvo – istaknuo je 23-godišnji Metkovac, koji je debi za PPD Zagreb imao još početkom prošle godine, i to protiv Flensburga u Ligi prvaka. Ta sezona nije odigrana do kraja. Trofeji se nisu dijelili, ali jesu ove. Uzeo je oba. Prije neki dan slavio s PPD Zagreb naslov prvaka Hrvatske, a protekli vikend pobjedu u Kupu Hrvatske.

- Moji prvi klupski trofeji, plus dobio sam poziv u reprezentaciju. Presretan sam - istaknuo je još jednom Srna.

image
PPD Zagreb je 27. put pobjednik Kupa Hrvatske
Jozo Čabraja/kolektiffimages
image
David Mandić je podigao pokal pobjednika Kupa Hrvatske, slavi PPD Zagreb, 'najviši u skoku' je Zvonimir Srna
Jozo Čabraja/kolektiffimages
image
PPD Zagreb je u finalu dobio Nexe sa 26:21, te osvojio 27. put Kup Hrvatske u svom 28. nastupu u finalu
Jozo Čabraja/kolektiffimages
image
Zvonimir Srna u dresu reprezentacije
Tomislav Krišto/Cropix
image
Zvonimir Srna je i za Goricu igrao europske utakmice
Damir Krajač/Cropix
25. travanj 2024 05:48