StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

IVANDIJA OPET U GOSPINOM POLJU Dolazi 16. studenog!

6. studenog 2019. - 10:19
Otišao je Silvijo Ivandija s klupe Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik. Prvi pomoćnik izbornika Lina Červara u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske je nakon godinu i pol dana napustio dubrovački klub, kojeg je uveo u najviši rang. Ivo Dragić, prvi čovjek dubrovačkog kluba, kaže, razgovarao je već s kandidatima za novog trenera. Opet je, kaže, u pitanju poznato trenersko ime čije ime krije dok se ne stavi potpis na ugovor. I dok Dragić čeka odgovor trenera kojeg je zvao, momčad vodi Ante Lagator. Priprema je za iduću utakmicu, a ona je već u subotu, 9. studenog, u Zagrebu. RKHM Dubrovnik je gost Dubrave, vodećeg sastava, koji je sinoć izgubio u Varaždinu, i to uvjerljivo. Dubrava je u toj posljednjoj utakmici 6. kola upisala prvi poraz.

Proteklo kolo PAKET 24 Premijer lige rukometaša nije obilježio samo odlazak Ivandije, koji je otišao jer je Uprava smatrala kako ne radi dobro u zadnje vrijeme, kako bi netko drugi to bolje radio, već i razlazom Davora Dominikovića sa Sesvetama. I kad se to dogodilo, kad je otišao Metkovac, legendarni rukometaš - olimpijski pobjednik iz Atene 2004., prije toga svjetski prvak,  koji je nakon igračke počeo trenersku karijeru (ovog ljeta je hrvatsku juniorsku reprezentaciju odveo do svjetskog srebra), čelnici Sesveta su okrenuli broj Ivandije, koji tako ostaje u premijerligaškom društvu, i to sad na klupi Sesveta, koje, zanimljivo, dolaze u 8. kolu u Gospino polje. Sesvete su jedine siromašnije bodovima od Dubrovnika, koji ima tri, a Sesvete dva boda nakon prvih šest kola. 

Eto, što ti je život. U prvoj utakmici Dubrovnika kod kuće nakon odlaska Ivandije bit će Ivandija, ali na suprotnoj strani.
Šest utakmica do kraja 2019. godine
RKHM Dubrovnik je u 7. kolu PAKET 24 Premijer lige gost Dubrave s 9 bodova dijeli prvo mjesto s Goricom Bjelovarom. Spačva iz Vinkovaca je četvrta s 8 bodova, Zamet i Varaždin 1930. dijele peto mjesto sa šest bodova, Poreč je sedmi s pet bodova, RKHM Dubrovnik je osmi s tri boda, koliko ima i deveti Umag. Posljednje su Sesevete s dva boda. 

Do kraja prvog dijela su još tri kola. Dubrovnik nakon ogleda s Dubravom u Zagrebu dočekuje Sesvete, a potom je gost Poreča. Međutim, nema odmora nakon što se odigra posljednje kolo prvog dijela. Odmah se nastavlja drugi, a odmor je tek nakon trećeg kola drugog dijela, koje se igra 14. prosinca. U prva tri kola drugog dijela Dubrovnik je prvo gost Umaga, zatim domaćin Bjelovaru te gost Spačve u Vinkovcima. Odmor traje mjesec i pol dana. Utakmice 13. kola, četvrtog kola drugog dijela, igraju se 1. veljače 2020. godine.
 

18. travanj 2024 02:32