StoryEditor
RukometEURO 2020. |

HRVATSKI BROJ JEDAN Tea Pijević iz Stabline: ‘Imala sam dojam da mogu otići sjesti dok je Njemačka u napadu, da naš gol može ostati prazan!‘

Piše Tonči Vlašić
15. prosinca 2020. - 21:04
Tea Pijević, vratarka hrvatske reprezentacije foto: hrs.hr
Pišemo povijest. Ženski rukomet u Hrvatskoj je konačno živ. Ponosna sam na ovu ekipu – istaknula je junakinja naše pobjede protiv Njemačke, i ne samo posljednje pobjede. Tea Pijević, 29-godišnja vratarka iz Stabline pokraj Ploča, dijete Rukometnog kluba Dalmatinka iz Ploča, imala je 16 obrana u utakmici odluke, nevjerojatnih 50 posto uspješnosti, te je zasluženo ponijela laskavi naslov igračice utakmice.

Hrvatske rukometašice su u utakmici u kojoj im je igrao i poraz s jedan razlike dobile Njemačku s 23:20 te se plasirale u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj, ali i na Svjetsko prvenstvo, koje će s od 2. do 19. prosinca iduće godine igrati u Španjolskoj.

- Imale smo malo problema u prvom poluvremenu utakmice s Njemačkom, ali u drugom poluvremenu je sve bilo sjajno. Imala sam dojam da mogu otići sjesti dok je Njemačka u napadu, da naš gol može ostati prazan kako dobru obranu igramo  – rekla je Pijević.

image
Igračica utakmice Hrvatska - Njemačka 23:20 - Tea Pijević!!!


Hrvatska će u polufinalu EP-a igrati protiv branitelja naslova, Francuske, pobjednika druge skupine drugog kruga, dok je Danska suparnik u drugom polufinalu Norveškoj, pobjedniku naše skupine drugog kruga i prvom favoritu prvenstva. Polufinala se igraju u petak, 18. prosinca (Hrvatska - Francuska od 18 sati), a medalje se u Danskoj dijele u nedjelju, 20. prosinca. 

15. svibanj 2021 02:47