StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA DO 21 GODINE

HRVATSKA KRENULA POBJEDOM Zvonimir Srna debi na velikom natjecanju okrunio s dva pogotka!

16. srpnja 2019. - 21:12
Metkovac Zvonimir Srna, posljednje tri sezone član Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, postigao je dva pogotka u uspjehu Hrvatske 23:17 protiv Kosova na startu natjecanja u skupini 'C' Svjetskog juniorskog prvenstva, koje se igra u Španjolskoj. Srna, koji igra na poziciji srednjeg vanjskog, u igri je proveo 18 minuta. Utakmica protiv Kosova bila je njegov debi na velikim natjecanjima u dresu reprezentacije.

Hrvatska je na SP-u u skupini u kojoj su još Brazil, Mađžarska, Bahrein i Portugal. Prva četiri mjesta u skupini vode u osminu finala. Ukupno su 24 reprezentacije na SP-u za igrače do 21 godinu.

Izbornik hrvatske reprezentacije je legendarni Metkovac, 41-godišnji Davor Dominiković, svjetski prvak iz Portugala 2003. i olimpijski pobjednik iz Atene 2004. godine, vlasnik ukupno sedam medalja s hrvatskom reprezentacijom. Dominiković je na posljednjem seniorskom SP-u u Njemačkoj bio pomoćnik Line Červara nakon čega je preuzeo juniorsku reprezentaciju. Inače, uspješnu igračku karijeru zaključio je 2017. te odmah počeo trenersku. Kao igrač je s Metkovićem 2000. osvojio EHF kup, a 2005. s Barcelonom naslov prvaka Europe.

U 2. kolu, u četvrtak, 18. srpnja, Hrvatska igra protiv Brazila.
24. travanj 2024 03:00