StoryEditorOCM
RukometKONFERENCIJA ZA NOVINARE RUKOMETNOG KLUBA HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

HRVATSKA KANDIDAT ZA DOMAĆINA SP-a RUKOMETAŠA 2025. GODINE Hoće li Dubrovnik izgraditi dvoranu, te ovaj put biti domaćin jedne skupine?

21. veljače 2019. - 13:08
Hrvatski rukometni savez će se kandidirati za domaćina Svjetskog prvenstva rukometaša 2025. godine, a jedan od gradova domaćina bi trebao biti grad Dubrovnik, naravno, ako izgradi dvoranu. Ivo Dragić, dopredsjednik RKHM Dubrovnik, nakon razgovora sa čelnim ljudima HRS-a, kontaktirao je, kaže, odmah predsjednika gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marka Potrebicu, koji je potom zvao gradonačelnika Mata Frankovića. Dragić je uvjeren kako bi ovo mogao biti vjetar u leđa da Dubrovnik napokon dobije sportski objekt te bude u mogućnosti biti domaćin velikim svjetskim događajima, a to je, nema sumnje, Svjetsko prvenstvo rukometaša.

- Ovo je trenutak koji treba iskoristiti. Da, slična priča je bila i za SP- u rukometaša u Hrvatskoj 2009., godine. Nažalost, tu priliku nismo iskoristili – rekao je Dragić.

- Nama je cilj napraviti u Dubrovniku rukometno središte. Osnovali smo ženski klub, i on će za koji dan početi s radom. Plan je u lipnju organizirati rukometni kamp na kojem će biti svjetski poznata imena. Imamo sreću da nekoliko njih ima tu kuće i stanove, te su u to vrijeme u Dubrovniku – naglasio je Dragić.

Druženje s novinarima u hotelu Libertas Rixos otvorio je Silvijo Ivandija, trener prve momčadi RKHM Dubrovnik, lidera južne skupine Prve hrvatske lige. Protekle subote dubrovački rukometaši su dobili na startu drugog dijela sezone u gostima Kozalu, te i dalje drže tri boda prednosti u odnosu na prve pratitelje, a koliko su imali i na kraju prvog dijela.

- Prvi dio sezone je bio vrlo uspješan za nas. Ostvarili smo tri boda prednosti. Ispunili smo sva naša očekivanja. Drugi dio, koji je sad počeo, za stepenicu će biti teži. Doveli smo jednog igrača u pauzi prvenstva, Josipa Jurića Grgića. Naše ambicije su poznate. Želimo ući u Premijer ligu. Očekujem da ćemo u nastavku biti kakvi smo bili u prvom dijelu. Naši rezultati, pobjede, najbolja su pozivnica svima da dođu u Gospino polje, da vide jednu ekipu koja je perspektivna, koja ima lijepu budućnost ispred sebe, a mi se nadamo, tj. potrudit ćemo se da nastavimo taj naš niz – rekao je Ivandija, a tajnik Sven Krile, ujedno trener mlađih uzrasta, napomenuo kako RKHM Dubrovnik u drugom kolu nastavka igra kod kuće. U Gospino polje u subotu, 23. veljače, stiže Mornar iz Crikvenice, kojeg vodi proslavljeni hrvatski rukometaš, Valter Matošević. Utakmica počinje u 18 sati.

- Neizmjerno sam zahvalan na prilici koju sam dobio, te hvala dopredsjedniku Ivu Dragiću, treneru Silviju Ivandiju, te svima drugima. Imao sam operaciju zbog čega sam propsutio prvi dio sezone. Trudit ću se da opravdam njihovo povjerenje. Volim sunce, volim more. Osjećam se u Dubrovniku fenomenalno. Ekipa je dobra. Prava smo klapa. Imamo zajedništvo, koje možda nije tako dobro u drugim sredinama. Očekujem kako će ova sezona biti povijesna za Dubrovnik, te kako ćemo ostvariti taj povijesni rezultat – rekao je Jurić Grgić, koji je karijeru počeo u zagrebačkoj Dubravi, zatim igrao i za Zagreb, bio je i vanka, u Kataru i na Islandu, a zadnju sezonu je proveo u našičkom Nexeu. Debi u dresu Dubrovnika imao je u Rijeci protiv Kozale. Sad će protiv Mornara prvi put zaigrati u Gospinom polju.

Potom Dragić, te najava kandidature Hrvatske za domaćina SP-a rukometaša 2025. godine, koja bi trebala potaknuti sve da se što prije realizira plan da Dubrovnik izgradi novu sportsku dvoranu.

- Hrvatska se sama želi kandidarati za domaćina SP-a rukometaša 2025. godine. Ima dovoljno dvorana da sama organizira to prvenstvo, a mi bi voljeli da i Dubrovnik bude među gradovima domaćinima - poželio je Dragić. 
19. travanj 2024 10:04