StoryEditorOCM
RukometEURO 2020. |

EVO JE, EVO JE, IMAMO MEDALJU, PRVU Slavite, veselite se, hrvatske rukometašice dobile i Dansku, osvojile broncu, te ispisale povijest!

Piše Tonči Vlašić
20. prosinca 2020. - 16:58
Uspjele su. Bravo! Bravo! Bravo za hrvatske rukometašice. Dobile su i Dansku, domaćina prvenstva, pobjedom u utakmici za treće mjesto s 25:19, zaključile prvenstvo iz snova, te osvojile broncu na 14. Europskom prvenstvu, prvu medalju u povijesti na velikim natjecanjima.

Prvi put su u povijesti velikih natjecanja zaigrale u polufinalu, poželjele uoči same završnice još najmanje jednu pobjedu iako im nitko nije davao izgleda pored Francuske, te Norveške i Danske, ali, evo je! Evo medalje. Stiže u Hrvatsku!

Povele su s 3:0, vodile sa 4:2 nakon čega je Danska s pet pogodaka u nizu stigla do najveće prednosti (7:4), i kad, i ako je netko promsilio kako će se dogoditi isto kao u polufinalu protiv Francuske, gadno se prevario. Naše su se vratile. Na poluvremenu je bilo 11:11, u nastavku niti jednom nisu gubile. Danska je tek dva puta uspjela izjednačiti, i to na 17:17, te 18:18, a nakon drugog izjednačenja, bilo je to u 41. minuti, dočekali smo sedam pogotka u nizu naših, koje su zaustavile Dansku, zaključale vrata, naša vratarka Tea Pijević iz Stabline pokraj Ploča radila je čuda, te su i prije samog kraja mogle početi slaviti. Danska je svoj posljednji, 19. pogodak, postigla u 58. minuti! Hrvatska više od 17 minuta nije primila pogodak u utakmici za medalju!!!

Hrvatska je pokazala i dokazala kako je zasluženo tako visoko, te na kraju slavi i šestu pobjedu. Da, Hrvatska, koja na dva prethodna prvenstva nije osvojila ni bod, koja drugi krug nije izborila deset godina, dobila je šest od osam utakmica na ovogodišnjem prvenstvu. Izgubila je samo od finalistica, Norveške u skupini drugog kruga, te Francuske u polufinalu.

Hrvatska je u Danskoj dobila Mađarsku, zatim aktualnog svjetskog prvaka Nizozemsku, pa Srbiju, Rumunjsku, Njemačku i sad domaćina, Dansku. Hrvatska je na pobjedničkom postolju, bravo za rukometašice!

Povijesnom uspjehu doprinjele su i dvije igračice iz naše županije, uz sjajnu vratarku Teu Pijević još, iako nije igrala puno, te u završnici, Kristina Prkačin iz Mokošice. Tea i Kristina, te ostale naše rukometašice predvođene Nenadom Šoštarićem vraćaju se iz Danske s brončanom medaljom! Čudo, baš čudo!!!

image
Tea Pijević, vratarka hrvatske reprezentacije foto: hrs.hr

image
Kristina Prkačin uzdignutih ruku slavi pobjedu protiv Nizozemske u prvom krugu

 
25. travanj 2024 16:12