StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/PRVA HRVATSKA LIGA - JUG

DUBROVNIK RADOSTI Maro Dabelić: 'Treće mjesto i samo četiri boda manje od prvaka je odličan uspjeh!'

7. svibnja 2017. - 23:59

Nitko nije dva puta dobio RKHM Dubrovnik ove sezone! Zadnji koji je imao priliku za to bio je Mladi Rudar, ali nije uspio te eto opet pjesme u Gospinom polju. Momčad trenera Zlatka Saračevića i Vide Vlahića je slavila s 26:25. Zaključila sezonu kako ju je i počela - pobjedom, i to je na kraju sezone nanizala čak pet pobjeda.

Sezonu je pak otvorila s osam utakmica bez poraza (šest pobjeda i dva remija). Između ta dva niza za pet 'uguralo' se sedam utakmica kad ama baš ništa nije išlo, u kojima je osvojen samo jedan bod (Zadar kod kuće). I da nije bilo te crne rupe, naravno, sve bi na kraju sezone izgledalo daleko bolje, ali opet, dijeli RKHM Dubrovnik treće mjesto s 27 bodova (dvanaest pobjeda, tri remija i sedam poraza). Nikako se ne može reći kako je loše. Zbog toga se slavilo, zbog toga su i Saračević te Vlahić dočekali kraj utakmice ne skrivajući osmijeh. Bilo je lijepo vidjeti kada se na rukama suigrača našao Rudolf Ćužić.

Ukratko, kad se pogleda unatrag, RKHM Dubrovnik nije uspio slaviti samo protiv Metkovića 1963. i Biograda. Protiv ta dva sastava je jednu utakmicu odigrao neodlučeno, a jednu izgubio, i to je u oba slučaja izgubio sa samo pogotkom razlike. Protiv tri sastava je dobio obje utakmice, ono što nitko nije uspio protiv njega. Oba puta su pali Crikvenica, Hrvatski dragovoljac i Solin.

- Četiri boda manje od prvog i dioba trećeg mjesta na kraju je veliki uspjeh. Pauza u prvenstvu nam nije dobro došla. Nastavak smo dočekali oslabljeni. Ćužić otišao te se vratio dan prije tog nastavka. Nije bilo Janđela tih nekoliko prvih utakmica nastavka. Zatim bili smo bez Anesa Avdićem, koji se bio ozlijedio... Uz to su i gostovanja bila teška. Šteta tog crnog niza jer bi, uvjeren sam, bili do zadnjeg kola u igri za prvo mjesto. Uglavnom, ovo je povijesni uspjeh RKHM Dubrovnik. Želio bih čestitati svima, suigračima, stručnom stožeru na ovom, ponavljam, velikom uspjehu - istaknuo je Maro Dabelić, kapetan RKHM Dubrovnika. Priznat će kako je bilo straha pred početak sezone.

- Nova liga, uz to se okupili tek nakon ljetne pauze, i to kasno. Međutim, ulazak u sezonu je bio sjajan. Vidjeli smo da možemo. Sad kad se sjetim tog početka, i ovog kraja sezone, promislim i nadam se kako ćemo još jači iduće sezone napasti viši rang. Znate, neodlučan rezultat u Biogradu mi je nekako bila najdraža utakmica. Ostali smo neporaženi u Biogradu. Zatim stoji kako smo doma dobili prvaka, Karlovac. Gotovo nitko od nas nije igrao u ovom rangu. U ovoj završnici sezone sjajan Leo Brnin, Tomislav Radić, Kristijan Janđel... Ovako nabrajam, Ćužić odličan. Kad bi ostao s nama i dalje, to bi bilo super. Ponavljam, svima čestitke. Zaslužili smo ih. To je sigurno - naglasio je kapetan RKHM Dubrovnik.

25. travanj 2024 12:58