StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/PRVA HL - JUG (M)

DUBROVNIK PREKINUO NIZ PORAZA Maro Dabelić: 'To što radimo na treninzima ne prikazujemo na utakmicama'

Piše PSD.
18. ožujka 2017. - 22:55

Rukometaši Dubrovnika su odigrali 29:29 sa Zadrom u Gospinom polju. Utakmica 16. kola Prve hrvatske lige - jug završila je podjelom bodova. Dubrovački sastav je nakon pet poraza u nizu osvojio prvi bod u 2017. godini. Većim dijelom utakmice Zadar je bio u prednosti. Na kraju su gosti imali napad za pobjedu. Dubrovnik se obranio tri sekunde prije kraja te pokušao doći do drugog boda, izvukao vratara, ali je taj posljednji pokušaj preko Tea Putice završio u bloku Zadrana.

- Na kraju, kad se zna kako se kretao rezultat, dobili smo, a ne izgubili bod. Igrali smo cijelu utakmicu loše. Loša obrana u prvom poluvremenu. Loše kretali u napad, loše vukli te smo non stop igrali na njihovu postavljenu zonu. Vratari su branili dobro, ali ostalo je u obrani bilo loše. Ponavljam, kako se kretao rezultat, osvojili smo bod iako smo na kraju imali loptu te zadnje tri sekunde. Trener je izvadio vratara. Pokušali smo, ali nismo uspjeli… - rekao je Maro Dabelić, kapetan Dubrovnika. 

Potom o činjenici kako se izgubilo pet od šest utakmica u nastavku prvenstva, osvojio samo bod.

- Nije dobro. Trener traži gdje je problem, mi također, uprava također. To što radimo na treninzima ne prikazujemo na utakmicama jer treniramo izvrsno, ali na utakmicama ne ide… Nižemo greške. Uđemo u takozvanu crnu rupu, pa se izvadimo, ali vrlo brzo opet crna rupa. Zadnje tri utakmice smo tu, ali ne možemo doći do pobjede.

Početak sezone sjajan. Bez poraza. Sad sve suprotno od toga.

- Nema straha za ostanak. U sredini smo… Pa, nije tužno, ne plačemo. Radimo i treniramo dobro. Mora nam se taj trud negdje vratiti. Mlada smo ekipa, većina smo iz Dubrovnika. Malo nam je sreća okrenula leđa. Malo nedostaje ove zadnje utakmice, ali neće pa neće. Ali, kažem, nadam se kako će nas krenuti – poželio je Dabelić, koji je sa šest pogodaka bio prvi strijelac. Anes Avdić i Rudolf Ćužić su postigli po 5 pogodaka, Luka Bevanda  i Zvonimir Srna po 4, Teo Putica 3, Hrvoje Marušić i Hrvoje Lončarica po 1. Siniša Meštrić na vratima vrlo dobar. U idućem kolu RKHM Dubrovnik je gost Buzeta.

16. travanj 2024 23:46