StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA RUKOMETAŠA

DUBROVNIK POČEO ŽIVOT BEZ IVANDIJE I SRNE Izgubili kod Dubrave pred televizijskim kamerama, novim trenerom i predsjednikom HRS-a

10. studenog 2019. - 03:18
Porazom je Dubrovnik počeo život bez Silvija Ivandije i Zvonimira Srne. Izgubio je u Zagrebu od Dubrave s 34:27 (15:12) te je i dalje na tri boda. Doživio je u 7. kolu peti poraz u utakmici koja je odigrana pred televizijskim kamerama (Planet sport), koju je počeo dobro, vodio s 1:0, 3:1, 4:2, 5:4, stizao minimalnu prednost domaćina - 6:6, 7:7 i 8:8, ali nakon toga nije uspio zaustaviti domaćina, koji je nanizao četiri pogotka - poveo s 12:8, a na odmor otišao s tri pogotka viška (15:12). Dubrava je s 3:0 otvorila nastavak (18:12), plus sedam je prvi put imala u 47. minuti (25:18), imala je i osam razlike (33:25)...

Nikša Bušlje i Tomislav Radić su sa šest pogodaka bili prvi strijelci Dubrovnika, Luka Benevda je postigao četiri, zatim petorica igrača s po dva pogotka (Marino Knez, Leo Brnin, Anes Avdić, Maro Dabelić i Hrvoje Lončarica), a jedan Marko Kobetić. Na vratima su bili Toni Barišić i Kristijan Raguž. Još su igrali Teo Putica i Marino Gabrieri.

Dubrovnik je i dalje bez boda u gostima. Izgubio je sve tri utakmice - Bjelovar, Varaždin 1930. i sad Dubrava, koja je s 11 bodova iz sedam utakmica vodeći sastav PAKET 24 Premijer lige rukometaša. 

Ivandija je otišao jer uprava nije bila zadovoljna njegovim rezultatima u novoj sezoni, prvoj sezoni kluba u najvećem rangu natjecanja. Odmah je našao novi posao te sad vodi Sesvete, koje su idući suparnik Dubrovnika u Gospinom polju, dok je mladi Metkovac, koji je u dresu Dubrovika stigao do juniorske reprezentacije Hrvatske, a s njom do svjetskog srebra, ovog ljeta potpisao za najtrofejniji hrvatski klub, PPD Zagreb, koji ga želi imati bliže sebi, te će sad igrati na posudbi za Goricu, a ne više za Dubrovnik. Srna je svoju posljednju utakmicu za Dubrovnik odigrao, zanimljivo, protiv Gorice u Gospinom polju.

Srna je pratio svoje dojučerašnje suigrače protiv Dubrave, bodrio ih s tribina dvorane u zagrebačkoj Dubravi, kao i još nekoliko bivših igrača Dubrovnika. Došao je utakmicu pogledati i novi trener Dubrovnika Vedran Ćurak, koji je na tribinama sjedio u društvu Iva Dragića. Red ispred njih bio je prvi čovjek hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac

Ante Lagator, 'vojnik kluba', vodio je momčad protiv Dubrave. Ćurak će od ponedjeljka preuzeti dirigentsku palicu. Utakmica Dubrovnik - Sesvete bit će dvoboj dva osječka trenera. Naime, i Ćurak je iz Osijeka, kao i Ivandija, a zanimljivo, Ćurak je jedno vrijeme bio pomoćnik Ivandije na klupi rukometaša Osijeka. 
Pogledajte semafor!
Ostale utakmice 7. kola PAKET 24 Premijer lige igraju se u nedjelju, 10. studenog (Umag - Bjelobvar, Poreč - Spačva, Gorica - Zamet te Sesvete - Varaždin). 

Dubrava s utakmicom više vodi s 11 bodova, Gorica i Bjelovar imaju po 9 bodova, Spačva iz Vinkovaca 8 bodova, Varaždin 1930. i Zamet po 6 bodova, Poreč 5 bodova, RKHM Dubrovnik s utakmicom više 3 boda, koliko ima i deveti Umag. Posljednje su Sesevete s 2 boda. 

20. travanj 2024 01:29