StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

DRUGA HL - JUG (Ž) Dalmatinka radosti: 'Prva ligo, evo nas!'

Piše Branko Kulidžan
25. veljače 2018. - 15:14

Ženski rukometni klub Dalmatinka ove godine slavi 40. rođendan, a kako stvari stoje proslavit će ga povratkom u Prvu hrvatsku ligu. U super derbiju, ne samo kola, već prvenstva, slavile su kod jedinog konkurenta za vrh, Sinja te sad imaju dvije pobjede više. Iako je tek odigrano drugo kolo nastavka, s obzirom na razliku u kvaliteti Pločanki i sastava plasiranih od četvrtog do posljednjeg, devetog mjesta, teško će 'Malene' ispustiti prednost.

Pločanke su kolo prije kod kuće dobile trećeplasiranu Marinu Kaštelu. Do kraja sezone imaju igrati kod kuće protiv Orkana, Splita i Trogira 58, dok su gošće Metkovića, Zadra i Hotela Makarska. U Sinju su pobijedile sa 25:24 (12:7). Vodile su početkom nastavka i s 15:8, te sa 16:10 nakon čega je Sinj s 12:3 došao do vodstva deset minuta prije kraja 22:19. Ipak, ponovno se budi Dalmatinka. U samoj završnici s 3:0 stiže do konačnih 25:24 i ostavlja Sinjanke praznih ruku nakon čega su 'Malene' u domu najvećeg konkurenta zapjevale: 'Prva ligo, evo nas!'

Bolje od ostalih u Sinju su bile vratarka Anamarija Vlatka Jelčić, koja je obranila sva tri sedmerca domaćih te u napadu s po pet pogodaka Klara Arar, Josipa Oršulić te Lana Jarak.

Dalmatinka ima maksimalan učinak: deset utakmica - deset pobjeda te 20 bodova. Sinj je drugi sa 16 bodova, treća je Marina Kaštela (utakmica manje) s 12 bodova, četvrti je Trogir 58 (utakmica manje) s 11 bodova. Metković je sedmi sa 6 bodova (tri pobjede i šest poraza) u konkurenciji devet klubova.

U 12. kolu Dalmatinka kod kuće dočekuje Orkan iz Dugog Rata (nedjelja, 4.ožujka u 17 sati).

Sinj - Dalmatinka 24:25
Pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića Dalmatinka je derbi u Sinju dobila igrajući u sastavu: Petra Sršen, Sara Tomašević, Ana Stanković, Klara Arar (5), Lucija Cvijanović (4), Ema Barbir (1), Petra Marinović, Magdalena Žderić (3), Lana Jarak (5), Josipa Oršulić (5), Matea Krilić (1), Iva Žderić (1), Anamarija Nikolac i Adrijana Vlatka Jelčić.

20. travanj 2024 15:23