StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA RUKOMETAŠA

DAN ZA POVIJEST RKHM DUBROVNIK Slavi debitant u najvećem rangu svoju prvu pobjedu!

19. listopada 2019. - 22:44

Povijesni dan za Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik. U svojoj prvoj sezoni u najvećem rangu stigao je do prve pobjede. Dobio je u 5. kolu Zamet s 31:26 te slavi. Žarko je želio ovaj uspjeh, priželjkivao ga je već u prvoj utakmici u najvećem rangu kad je na startu dočekao Umag, a sve jer je želio dokazati kako nije slučajno među najboljima. Ali, unatoč tome što je dva puta imao plus pet protiv Umaga, nije uspio. Završilo je bez pobjednika. Potom je postigao 34 pogotka protiv Bjelovara u Bjelovaru, ali nije išlo u obrani te je upisan prvi poraz. Potom i drugi, iz istog razloga, i to kod kuće. Spačva iz Vinkovaca je odnijela oba boda iz Gospina polja. Prošli tjedan poraz u Varaždinu. Bila je to jedina utakmica u kojoj je momčad Silvija Ivandije bila bez izgleda doći do bod(ov)a te je uoči utakmice sa Zametom bilo straha...

Zamet je poveo pogotkom Nikole Njegovana. Bilo je to jedino vodstvo riječkog sastava. Hrvoje Lončarica je izjednačio, a Tomislav Radić donio prvo vodstvo. Nakon što je dva puta Zamet uspio anulirati minimalnu prednost domaćina - tri pogotka Dubrovnika u nizu za 6:3. U 24. minuti RKHM Dubrovnik je imao 12:8, a na poluvremenu 13:10. Potom u 39. minuti prvi put je otišao na plus pet (21:16), u 50. minuti prvi put na plus šest (26:20). Minutu poslije imao je najveću prednost - plus sedam (27:20)...

Kraj utakmice - ustali su gledatelji sa svojih mjesta te zapljeskali dubrovačkim rukometašima, koji su potom zapjevali.... Subota, 19. listopada 2019. godine je povijesni dan za RKHM Dubrovnik, koji ima tri boda nakon 5. kola. Odmah se lakše diše u Gospinom polju. 

RKHM Dubrovnik – Zamet 31:26 (13:10)
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 150. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru), nadzornik: Anto Josić (Zagreb).
RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK: Morović (3 obrane), Knez (1), Putica, Gabrieri (1), Bušlje (4), Bevanda, Dabelić (6), Srna (7), Janđel, Kobetić (3), Kosović, Barišić (4 obrane), Radić (4), Lončarica (4), Hrtica (1). Trener: Silvijo Ivandija.
ZAMET: Mozetič (3), Njegovan (3), Jeličić, Šehić, Sorić (8 obrana), Zarev (4), Viskić (2 obrane), Samardžić (2), Mrakovčić (3), Koler, Starčević, Martinović, Načinović (10). Trener: Valter Matošević.
 

 

19. travanj 2024 21:23