StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO PRVENSTVO |

DALEKO OD IGRE, DALEKO OD ZAVRŠNICE Hrvatska je nakon 19 godina ostala zaključana u drugom krugu, te se vraća iz Egipta

Piše Tonči Vlašić
25. siječnja 2021. - 21:54

Dobili smo priliku, ali je nismo iskoristili. Hrvatska je nakon svega i svačega što se događalo u zadnjih 48 sati ipak na kraju imala priliku izboriti drugo mjesto u skupini drugog kruga, te se plasirati u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i potući se za polufinale sa Švedskom.

Nije uoči zadnjeg dana drugog kruga imala Hrvatska sve u svojim rukama. Zbog toga, bilo je prvo: Hvala Katar!, koji je u ranijem terminu dobio u Kairu Argentinu. To nam je trebalo za doći u priliku, ali trebalo je nakon tog rezultata, koji nam je išao na ruku, dobiti Dansku, koja je svjetski prvak. I tu nam je, treba biti pošten, dosta toga išlo na ruku. Danska je još u subotu osigurala prvo mjesto u skupini te plasman u četvrtfinale. Osim što je tad imala u planu sačuvati najbolje igrače za četvrtfinale, upala je u probleme, i to želučane. Požalilo se na to nekoliko igrača. Otpao je zbog toga Mikkel Hansen, čudo od igrača.

Nažalost, unatoč svemu spomenutom, nismo uspjeli u tih za nas 60 biti ili ne biti minuta. Na poluvremenu smo gubili (samo) sa 17:15, ali početkom nastavka smo naprosto nestali. Već nakon sedam, osam minuta bilo je osam razlike za oslabljenu Dansku (23:15), nakon točno deset minuta devet razlike (25:16), u 42. minuti plus deset (27:17)...

I na kraju, kao što su se naši radovali svakom pogotku i pobjedi Katara protiv Argentine, poslije se Katar radovao svakom pogotku Danske i njezinoj 38:26 pobjedi protiv nas. Danska pobjeda je rezultat koji je Katar ostavio na drugom mjestu u skupini i odveo u četvrtfinale na Švedsku.

Hrvatska se pak vraća kući. Bili smo daleko od igre s kojom smo uzeli srebro na Europskom prvenstvu prije godinu dana, ne samo protiv Danske, te smo nakon 19 godina ostali zaključani u drugom krugu, bez plasmana u završnicu....

19. travanj 2024 03:45