StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA DO 21 GODINE

ČISTA PETICA ZA HRVATSKU U SKUPINI Davor Dominiković: 'Stalno ponavljam obrana, obrana, obrana!'

23. srpnja 2019. - 02:52
Dobili su na startu Kosovo, potom Brazil, pa Mađarsku, nakon toga Bahrein i na kraju Portugal. Hrvatska je pobjednik skupine 'C' Svjetskog juniorskog prvenstva u Španjolskoj za rukometaše te će u osmini finala igrati protiv Islanda, koji je u skupini 'D' ostvario tri pobjede i dva poraza.

- Odigrali smo pet susreta i ostvarili pet pobjeda. Mislim apsolutno zasluženo. Ali, ne želimo ući u zamku samozadovoljstva i euforije i tim pobjedama prikriti neke slabe stvari odnosno gurnuti to pod tepih. Realno stalno ponavljam obrana, obrana, obrana… To mora biti naš prvi zadatak i cilj. Da smo primili po četiri do pet pogodaka po susretu manje onda bismo bili sretniji. I ja i moj stožer. Ne želimo pobjedu s pogotkom više nego pogotkom manje - istaknuo je Metkovac Davor Dominiković izbornik naše juniorske reprezentacije. 

Potom se legendarni rukometaš osvrnuo na 32:30 pobjedu protiv Portugala u 5. kolu, posljednjem nastupu u skupini.

- Portugal je jedna jako ozbiljna ekipa. Rekao sam davno, još u Delnicama za mene su oni  favorit broj jedan. Oni zapravo igraju seniorski rukomet. Imaju nekoliko sjajnih pojedinaca koji već igraju u A reprezentaciji. S nama su odigrali par akcija da sam morao zapljeskati.

Zatim o Islandu protiv kojeg igramo u srijedu, 24. srpnja, od 21 sat.

- Što se tiče Islanda, to je također jedna izvrsna reprezentacija. Igraju praktički na isti način kao njihova A vrsta. Nismo puno o njima razmišljali, jer realno nismo imali ni vremena. Funkcioniramo na principu susret po susret. Neke stvari smo jasno vidjeli putem streama. Ali pravu pripremu počinjemo čim se vratimo u hotel - podvukao je Dominiković.

Zvonimir Srna, član Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, postigao je dva pogotka u uspjehu Hrvatske 23:17 protiv Kosova na startu natjecanja u skupini 'C', a pogodio je i jednom mrežu Bahreina u pobjedi 32:23 u 4. kolu. Metkovac igra na poziciji srednjeg vanjskog. Svjetsko juniorsko prvenstvo je njegovo prvo veliko natjecanje u dresu reprezentacije.
16. travanj 2024 14:05