StoryEditorOCM

Bod za kraj, Zvonimir Srna za RTL: ‘Dosta nas mladih igrača je steklo iskustvo, te je ovaj turnir za nas pozitivna priča!‘

Piše Tonči Vlašić
26. siječnja 2022. - 20:31

Idemo kući, ne s pobjedom, što je bila želja, ali nismo ni izgubili. Odigrali smo neriješeno protiv Nizozemske na kraju drugog kruga Europskog prvenstva. S obzirom kako smo pet minuta prije kraja imali plus tri, kako smo u zadnjem našem napadu poveli 28:27, i kad se zna kako je nakon toga ostalo do kraja svega još nekoliko sekundi... Na prvu, zbog toga nismo pretjerano zadovoljni. Uhvatili smo na kraju četvrto mjesto u skupini. Bolje od toga nismo mogli. 

Hrvatska je upisala prvi remi na prvenstvu. Ostala je na tri pobjede i tri poraza. Danska, Francuska i Island su ispred u drugom krugu. Nizozemska i Crna Gora iza leđa, u skupini prvog kruga izbacila je naša reprezentacija Srbiju i Ukrajinu.

I prije utakmice s Nizozemskom je bilo jasno kako idemo kući, kako ne možemo dohvatiti treće mjesto u skupini koje je vodilo u borbu za peto mjesto s trećim iz druge skupine, bitku tko će s Eura na Svjetsko prvenstvo. Već nakon druge od četiri utakmice drugog kruga bilo je jasno kako nećemo opet u polufinale, kako smo ostali bez izgleda dohvatiti medalju. Isto je vrijedilo i za Nizozemsku... 

Zvonimir Srna je dva puta tresao mrežu Nizozemske. Nažalost, u 49. minute je napravio treće isključenje, te je za njega utakmica bila završena, a on je bio taj koji je vukao u obrani. Igrala su i dva preostala Metkovca u reprezentaciji, Ivan Čupić je postigao jedan pogodak, dok se Marin Jelinić nije ovaj put upisao u strijelce. Protiv Nizozemske su odlični u napadu bili Ivan Martinović i Marin Šipić, prvi je postigao dvanaest, a drugi osam pogodaka od čega šest na početku. Kako ga je samo tad pronalazio na crti Luka Cindrić.

- Šteta što nismo završili turnir s pobjedom. Kompletnija smo momčad od Nizozemske, ali smo primili puno laganih pogodaka - rekao je Srna za RTL.

image
Zvonimir Srna (Hrvatska) i Luc Steins (Nizozemska)
Attila Kisbenedek

- Dosta nas mladih igrača je steklo iskustvo, te je ovaj turnir za nas pozitivna priča - naglasio je 24-godišnji Metkovac. O igri Hrvatske na Euru?

- Nedostajalo nam je iskustvo u napadu, ali sigurno kako će to doći - rekao je Srna te dodao kako su ostavili srce na terenu svaku utakmicu. Potom je upitan kako ocjenjuje svoju igru?

- Ne volim pričati o sebi. Odigrao sam prvu utakmicu. Korana me je potom izbacila s prvenstva. Vratio sam se na zadnje dvije utakmice. Mislio sam uoči povratka kako će to izgledati gore. Ostavio sam srce na terenu. Ne znam što da vam kažem, ne volim pričati o sebi - rekao je Srna, koji je u sve tri svoje utakmice na prvenstvu dobio pohvale za igru u obrani, a u svakoj je tresao mrežu suparnika. Po jednom protiv Francuske i Islanda, dva puta protiv Nizozemske

image
Zvonimir Srna protiv Nizozemske
Ante Čizmić/Cropix
20. travanj 2024 08:28