StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

PREBOLIO JE KORONU, POTOM SE PRIPREMAO S LEGENDOM UFC-A Sad je spreman - Antun Račić u Poljskoj brani pojas KSW prvaka

Piše Tonči Vlašić
4. prosinca 2020. - 15:44
Antun Račić će 19. prosinca u Poljskoj braniti naslov prvaka KSW-a protiv Brazilca Bruna Santosa. Župljanin, koji ima 24 pobjede, prošle je godine ušao u povijest kad je pred 12.500 gledatelja u zagrebačkoj Areni dobio Poljaka Damiana Stasiaka te postao prvi prvak KSW-a u bantam kategoriji.

Sjajna poljska organizacija, KSW, jedna od najboljih svjetskih organizacija, nakon što je otkrila protiv koga će se boriti Račić, istaknula je kako je 30-godišnji Župljanin prije tri godine imao debi u KSW-u, te kako je do danas dobio svih pet borbi na njezinim priredbama.

Santos je dobio devet od deset profesionalnih borbi. Osam godina je mlađi od Račića. Iako je dosta borilačkih priredbi odgođeno ove godine zbog pandemije Covid-19, Santos je imao dvije borbe u rodnom Brazilu, te je dobio obje.

- Nisam se borio od Zagreba i te pobjede koja mi je donijela najveći uspjeh. Trebao sam naslov braniti u svibnju ove godine. Zbog toga sam odmah nakon božićnih i novogodišnjih blagdana otišao u Njemačku, te počeo s pripremama. Ali, kako je sve stalo zbog korone, očekivano, borba je otkazana, te sam se vratio doma. Potom je bilo govora kako ću se boriti u listopadu ili studenom, te sam početkom kolovoza pošao u Njemačku. Ali, dobio sam nedugo nakon toga koronu, te sam morao otkazat nastup. Tad je moj menađer Ivan Dijaković dogovorio borbu za prosinac u kojoj mi je suparnik trebao biti Poljak, ali je sad on dobio koronu te je KSW tražio i našao mi novog suparnika. Santos je veliki talent. Vrhunski borac. Izgubio je samo jednu borbu, i to 2017. godine. Čeka me zahtjevan meč. Kažu kako je opasniji u parteru nego na nogama. Pet od devet pobjeda ostvario je gušenjem..  Uglavnom, u karijeri sam imao raznih boraca, tako da ne očekujem ništa novo u kavezu od onoga sa čime sam se već nisam susreo.

image
Račić vs. Santos na 57. priredbi KSW-a
 

Račić će tako nakon godinu dana u kavez. 

- Deset dana nisam bio dobar nakon što sam na testu bio pozitivan. Tih deset dana sam se 'borio' s koronom, ali vrlo brzo nakon toga sam nastavio trenirati, te sad dočekao potvrdu nastupa. Doveo sam se u TOP formu. U Poljsku putujem 16. prosinca. Na istoj priredbi se bori i Abus Magomedov, koji je skupa sa mnom član UFD kluba. Skupa smo se pripremali, a kako se prije nekoliko dana borio Robert Soldić, također član UFD-a, te smo i s njim prošli pripreme. Zatim, zbog Soldića je u klub došao legendarni UFC-ov borac, Brazilac Gleison Tibau, koji je nakon što je Robert otputovao u Poljsku na borbu, ostao u klubu te radio sa mnom. Naučio sam dosta i od njega - naglasio je Račić. 

57. priredbu KSW-a, 19. prosinca, uživo će prenositi RTL, a moći će se pogledati i putem internetskog PPV-a na www.KSWTV.com. 

KSW je objavio kako će se na 57. priredbi za novog prvaka u lakoj kategoriji, mjesto je upražnjeno nakon odlaska prvaka Mateusza Gamrota u UFC, boriti Marian Ziolkowski i Roman Szymanski, te kako će Phil De Fries braniti teškašku titulu protiv veterana Michala Kite...
20. travanj 2024 02:17