StoryEditorOCM
OstaloHALO, ZAPOROŽJE |

ZORAN PRIMIĆ UOČI NOVOG OGLEDA S UKRAJINOM U BITCI ZA EURO 2022. ‘Čekam svoje prvo veliko natjecanje. Živim za to!‘

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2021. - 16:06

Zaporožje je grad na jugoistoku Ukrajine. Matalurg je nogometni klub, koji je non stop u najvećem rangu, ali pored Dinama iz Kijeva i Šahtara iz Donjecka ne može do trofeja. Rukometni klub Motor Zaporožje je poznatiji u svijetu sporta. Višestruki je prvak i osvajač kupa Ukrajine, sudionik SEHA lige, a zadnjih sezona i redovni sudionik europske Lige prvaka.

- Išli smo preko Beograda. Putovali smo 12 sati. Došli smo jučer navečer, oko 22 sata – javio se iz Zaporožja Zoran Primić, reprezentativni vratar, član Squarea, jedini u ovoj akciji.

image
Zoran Primić, vratar Squarea i hrvatske reprezentacije foto: Tonči Vlašić

Hrvatska je u srijedu dobila Ukrajinu u Osijeku 3:2, te nakon polovice kvalifikacija ima maksimalan učinak, svih 9 bodova. Ukrajina je odigrala utakmicu manje, te ima polovičan učinak, pobjedu i poraz.

- Ukrajnia je jaka reprezentacija. Ubija ritmom, kažnjavaju čim ti padne koncentracija. Nema kod nje stajanja, a dobri su na lopti, brzi, baš odlična ekipa. I kad se to zna, ostvarili smo baš veliku pobjedu. Od kad sam ja u reprezentaciji bila je ovo četvrta utakmica protiv nje i druga naša pobjeda. Sutra opet igramo protiv nje. Idemo opet na pobjedu. Ukoliko uspijemo, gotovo je. Prvi smo u skupini, te idemo na Europsko prvenstvo.

Pobjednik skupine ide izravno na EP, a ide izravno i šest najuspješnijih drugoplasiranih reprezentacija. Ukupno je osam kvalifikacijskih skupina.

- Još je devet bodova u igri, gosti smo još Albanije, a domaćini Danskoj, s obzirom poredak u drugim skupinama, vjerujem da će nam i jedna pobjeda biti dovoljna da budemo među šest najboljih drugih. Evo, skupina u kojoj su Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Rumunjska, tu drugi ima samo dva boda od mogućih devet. U dosta skupina drugi ima tek četiri boda, a mi smo već na devet. Međutim, želja je biti prvi u skupini, te na taj način otići na Europsko prvenstvo.

Žarko Luketin je branio u Osijeku, a on zbog ozljede nije išao u Zaporožje, te će opet na vrata Primić.  

- Je li mi lakše kad već unaprijed znam da ću braniti? Da, svakako. Prije me prođe pritisak nego kad saznaš u svlačionici prije utakmice da braniš. Imam više vremena za razmišljati o suparniku, posložiti sve u glavi, te izaći na teren spreman. Nadam se kako ću pomoći suigračima, te kako ćemo svi skupa izboriti još jedan dobar rezultat. Atmosfera nakon sve tri pobjede u reprezentaciji je odlična. Gorimo od želje, kad već nismo uspjeli otići na Svjetsko prvenstvo, da odemo na Europsko prvenstvo, te na njemu ova generacija se dokaže, te pokaže kako vrijedi, kako joj je mjesto u samom vrhu – rekao je Primić, koji je debi za reprezentaciju imao na turniru u Japanu u ljeto 2017. godine.

- Čekam svoje prvo veliko natjecanje. Živim za to. Ako uspijemo to ostvariti već u nedjelju, bit će se lakše vratiti iz Zaporožja budući će put natrag trajat ne 12, već 17, 18 sati - istaknuo je reprezentativac Squarea, vratar Zoran Primić. 

image
Zoran Primić, Dubrovčanin u dresu hrvatske malonogometne reprezentacije foto: Tonči Vlašić

SKUPINA 1

Srijeda, 27. siječnja: Hrvatska - Albanija 4:1, subota, 30. siječnja: Danska - Hrvatska 1:4, nedjelja, 31. siječnja: Albanija - Danska 3:10, srijeda, 3. ožujka: Hrvatska – Ukrajina 3:2, Albanija – Danska 1:3. 

Poredak: 1. Hrvatska 9 bodova / 3 utakmice (11:4), 2. Ukrajina 3 boda / 2 utakmica (12:6), 3. Danska 3 boda / 2 utakmica (4:5), 4. Albanija bez boda / 3 utakmice (5:17).

Raspored, nedjelja, 7. ožujka: Ukrajina – Hrvatska (Zaporožje, 18 sati, HNTV izravno prenosi utakmicu), Danska – Albanija, srijeda, 7. travnja: Danska – Ukrajina, Albanija – Hrvatska, četvrtak, 8. travnja: Ukrajina – Danska, subota, 10. travnja: Hrvatska – Danska, Ukrajina – Albanija.

25. travanj 2024 18:45