StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

ZORAN PRIMIĆ OPET POGODIO S GOLA NA GOL ‘Nije prvi put da sam se upisao u strijelce na ovakav način, a vjerujem kako nije ni zadnji!‘

Piše Tonči Vlašić
4. listopada 2020. - 23:08
Dojam? Super, baš tako, a i ne može biti drugačije kad se pobijedi. Bila je borbena utakmica. Očekivano, Dali smo sve od sebe. Respektirali smo Universitas, ali se nismo prepali. Došla je prva pobjeda, vjerujem ne i zadnja – priča Zoran Primić, reprezentativni vratar Square koju minutu nakon što je skupa sa suigračima proslavio 3:1 pobjedu na startu nove sezone. U Gospinom polju je pao Universitas, koji je došao s rekorderom u 'kockastom' dresu, Ivom Jukićem na vratima.

- Je li zbog svih naših odlazaka, a zbog toga što oni imaju Jukića, bio dodatni strah? Pa, i nije baš. Zadnje dvije, tri godine je Jukić igrao u Trećoj talijanskoj ligi. Nije to nivo na kakvom je bio nekad, ali, da je dobar vratar, dobar je. On im je baš pojačanje. S obzirom koliko nam je igrača otišlo, te činjenici kako su ušli mlađi, koji nemaju iskustva, mi smo se više hrabrili uoči ove prve utakmice nego smo vjerovali u ovaj uspjeh. Imali smo samo dva testa uoči sezone, opet Porto Tolero i Split nisu u ovom trenutku mjerilo Prve lige te nismo znali što možemo očekivati, kakvi smo, a ni kakav je suparnik...

Najvažniji je zadatak bio obrana, a tu je svaki igrač Square 'skakao na glavu'.

- Ona je ključ svega. Ako nje nema, mi smo onda nigdje. Nemamo više pojedinaca koji će jednim potezom riješiti utakmicu, koji će napraviti razliku, te jedino ovako, ako se budemo borili, svi do jedan, možemo napraviti rezultat. U suprotnom teško.

Square je poveo u 6. minuti pogotkom Luke Vuletića, novog igrača, reprezentativca Crne Gore.

- Odlično mu je Haron Džanković asistirao. Bio je to prekrasan trenutak. Sjajan pogodak. Luka je odličan momak, te dobar igrač.

Pogodio je sjajno i Antonio Konsuo u 26. minuti za 2:0, koji je minutu i 37 sekundi prije toga uzdrmao gredu gola splitskog sastava.

- Perfektan pogodak je postigao Antonio, a takav isti je zabio i Splitu. Svaka mu čast. Samo neka nastaviti raditi. On je itekao motiviran. Sad je jedan od glavnih igrača.

image
Dva puta je Zoran Primić, vratar Squarea, uputio udarac sa svog gola kad je Universitas igrao s igračem/vratarom. Pogodio je drugi put, i potpisao konačnih 3:1 foto: Tonči Vlašić


Universitas je u završnici utakmice zaigrao na sve ili ništa. Ostavio svoj gol nebranjen. Sve karte bacio u napad. Prepolovio je prednost Squarea 65 sekundi prije kraja, a malo prije toga je baš malo nedostajalo da Primić već tad pogodi sa svog radnog mjesta za 3:0.

- Što se tiče primljenog pogotka, nismo se dobro postavili na golmanu / igraču. Morat ćemo više raditi na tome. 

Gosti su nakon postignutog pogotka, naravno, nastavili igrati na sve ili ništa. Jurnuli po izjednačenje. Primić je opet potegao sa svog gola te ovaj put naciljao gol Universitasa za konačnih 3:1. Do kraja je bilo ostalo još samo 24 sekunde, te je bilo jasno tko će upisati sva tri boda na svoj konto.

- Nije prvi put da sam se upisao u strijelce na ovakav način, a vjerujem kako nije ni zadnji - rekao je Primić.

image
Prima čestitke Zoran Primić, našao se u zagrljaju suigrača nakon što je pogodio sa svog gola za konačnih 3:1 foto: Tonči Vlašić
16. travanj 2024 20:44